Σεισμός στην Κρήτη: Έκκληση προς τους πολίτες για τον κίνδυνο ενός μεγάλου μετασεισμού

Σεισμός στην Κρήτη: «Η μετασεισμική δραστηριότητα θα κρατήσει σίγουρα 1.5 – 2 μήνες» ξεκαθάρισε ο κ. Παπαϊωάννου, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να μην εφησυχάζουν.

Έκκληση προς τους πολίτες να προφυλαχθούν απέναντι στον κίνδυνο ενός μεγάλου μετασεισμού και να μην εφησυχάζουν, έκανε ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών, Χρήστος Παπαϊωάννου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

Αναλύοντας την σφοδρότητα της εδαφικής σεισμικής κίνησης κατά τον θανατηφόρο σεισμό των 6 Ρίχτερ, εξήγησε πως οι κατασκευές εκτινάχθηκαν με μια δύναμη της τάξεως 80% του βάρους τους.

Παράλληλα τόνισε πως οι δυνάμεις που αναπτύχθηκαν ήταν εξαιρετικά μεγάλες, τουλάχιστον 2-3 φορές μεγαλύτερες από τον σεισμό του 1986 στην Καλαμάτα.

«Η μετασεισμική δραστηριότητα θα κρατήσει σίγουρα 1.5 – 2 μήνες» ξεκαθάρισε ο κ. Παπαϊωάννου, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να μην εφησυχάζουν.

«Ο κόσμος δεν πρέπει να ξεθαρρέψει, να πει μπορώ να πάω σπίτι μου, να τα τακτοποιήσω τα ρούχα μου και να μείνω με τις ώρες.

Δεν σημαίνει ότι κάθε μέρα θα έχουμε σεισμούς 4.5 -4 Ρίχτερ ή ανά εβδομάδα, αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί ανά πάσα στιγμή κάποιος μετασεισμός και να υπάρχουν δυσάρεστες επιπτώσεις. Προσοχή».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here