Πόνοι περιόδου αυτοφροντίδα: Φροντίστε τον εαυτό σας και χαλαρώστε

Κράμπες, εναλλαγές της διάθεσης και άλλα συμπτώματα είναι μέρος του μηνιαίου εμμηνορροϊκού κύκλου. Από το PMS έως την έμμηνο ρύση, ο κύκλος μιας γυναίκας μπορεί να είναι αγχωτικός. Χρησιμοποιήστε την περίοδο για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας και να ανακουφίσετε τον πόνο. Δοκιμάστε απλές μεθόδους αυτοφροντίδας. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για όλες τις γυναίκες να εξασκήσουν την αγάπη για τον εαυτό τους αυτή την περίοδο του μήνα.

Tips για ανώδυνη και χαλαρωτική περίοδο

  • Τρώτε υγιεινά τρόφιμα: Είναι φυσικό να λαχταράτε υδατάνθρακες και ζαχαρούχα τρόφιμα καθώς πλησιάζει η περίοδός σας. Όμως αυτά μπορούν να εξαντλήσουν την ενέργειά σας. Συμβάλλουν παράλληλα σε μεταβολές της διάθεσης, φούσκωμα και κατακράτηση υγρών. Αντί να ψάχνετε για μπισκότα, κουλουράκια και άλλους κενούς υδατάνθρακες, δώστε προτεραιότητα στην πρωτεΐνη και στα υγιή λίπη. Με αυτό τον τρόπο θα σταθεροποιήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και θα μειώσετε τη φλεγμονή. Επιλέξτε φυτικές ίνες για να προωθήσετε την υγιή πέψη και να μειώσετε το φούσκωμα. Πιείτε άφθονο νερό για να βοηθήσετε την πέψη, τη ρύθμιση των ορμονών και την ενυδάτωση. Καταναλώστε μια διατροφή πλούσια σε όλες τις προτεινόμενες βιταμίνες και μέταλλα. Ορισμένες βιταμίνες όπως η ριβοφλαβίνη και η θειαμίνη έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο του PMS. Εν τω μεταξύ, ο σίδηρος είναι απαραίτητος επειδή ορισμένες γυναίκες υποφέρουν από έλλειψη σιδήρου κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.
  • Χρησιμοποιήστε θερμοφόρα: Η θερμότητα από κάποια θερμοφόρα ή ένα ζεστό ντους, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ανακουφίσετε την ένταση και τον πόνο που προκαλείται από κράμπες ή μυϊκούς πόνους. Επιπλέον, μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε πιο χαλαροί και άνετοι γενικά. Για επιπλέον ενίσχυση του πόνου, προσθέστε λίγο αλάτι Epsom στο μπάνιο σας.
  • Ασκηθείτε: Ακόμη και η ελάχιστη άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε μερικά από τα συμπτώματα του PMS και της περιόδου. Μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο, το φούσκωμα και τις κράμπες, ενώ ένας περίπατος ή τρέξιμο μπορεί να ενθαρρύνει το σώμα σας να απελευθερώσει ενδορφίνες που ενισχύουν τη διάθεση. Παρακολουθήστε τα επίπεδα ενέργειάς σας και επιλέξτε μια προπόνηση που σας κάνει να αισθάνεστε ωραία.  Η άσκηση δεν πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου. Οι εμμηνορροϊκές κράμπες μπορούν να ανακουφιστούν με απλές και μικρές ασκήσεις. Ορισμένες σωματικές ασκήσεις μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αποσπάσετε την προσοχή από τη δυσφορία σας.
  • Ξεκουραστείτε επαρκώς: Ο καλός ύπνος κατά τη διάρκεια της περιόδου μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο ενεργητικές και να ρυθμίσετε τις ορμόνες σας. Διατηρήστε το δωμάτιό σας σε μια άνετη θερμοκρασία, απενεργοποιήστε τις οθόνες λίγες ώρες πριν πάτε για ύπνο και προσπαθήστε να ορίσετε μια ώρα που ξυπνάτε και κοιμάστε. Έτσι θα δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που θα σας ενθαρρύνει να ξεκουράζεστε κάθε βράδυ μοναδική ημέρα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here