Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ιστορικών διαστάσεων η συμφωνία με τη Γαλλία – Πολύτιμη σε εθνικό επίπεδο


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, υποστήριξε πως η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας θωρακίζει τη χώρα σε σημαντικό βαθμό έναντι οποιασδήποτε επιβουλής στην ευρύτερη περιοχή.

Η Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας – Γαλλίας είναι μια «ιστορικών διαστάσεων αναβάθμιση της ήδη στενής εταιρικής σχέσης Ελλάδας – Γαλλίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος, με δήλωση του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Χαρακτήρισε τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας «πολυεπίπεδη» καθώς «καλύπτει τη στρατηγική συνεργασία, τη συνεργασία στην εξωτερική πολιτική, τη στρατιωτική συνεργασία και τη συνεργασία στους τομείς των εξοπλισμών και της αμυντικής βιομηχανίας».

Τόνισε, δε, ότι «η ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής σε συνδυασμό με την προμήθεια των υπερσύγχρονων φρεγατών Belharra είναι πολύτιμη σε εθνικό επίπεδο, διότι θωρακίζει τη χώρα μας σε σημαντικό βαθμό έναντι οποιασδήποτε επιβουλής στην ευρύτερη περιοχή».

Δένδιας: Η Συμφωνία με τη Γαλλία θωρακίζει τη χώρα από στρατιωτικές απειλές

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν η τοποθέτηση και του υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Δένδια, στην ίδια εφημερίδα. «Στόχοι μας ήταν και παραμένουν η διασφάλιση της εθνικής ακεραιότητας, η προάσπιση του διεθνούς δικαίου, και η ενίσχυση της ισχύος της εξωτερικής μας πολιτικής», υπογραμμίζει ο κ. Δένδιας.

Και σημειώνει πως οι στόχοι αυτοί υπηρετούνται με σειρά συμφωνιών που έχει υπογράψει: «την πρόσφατη συμφωνία με την Γαλλία, την στρατηγική συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ πριν από δύο χρόνια και όπως ευελπιστώ, με μια νέα τροποποίηση της σε λίγες ημέρες η οποία θα αναβαθμίζει περαιτέρω το γεωπολιτικό αποτύπωμα της Ελλάδας, κατά τον πλέον επωφελή τρόπο για τα εθνικά συμφέροντα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ