Μπανάνες οφέλη άνδρες: Πώς ωφελούνται οι άνδρες από την κατανάλωση μπανάνας;


Η μπανάνα είναι ένα τροπικό φρούτο που έχει αποδειχθεί εξαιρετικό για τους άνδρες στην κρεβατοκάμαρα. Οι μπανάνες είναι επίσης πολύ πλούσιες σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Θεωρείται επίσης ότι βελτιώνουν τη διάθεση, αυξάνουν τη ροή οξυγόνου στο σώμα και ενισχύουν την απόδοση στο κρεβάτι. Πολλοί γνωρίζουν ότι οι μπανάνες έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και σίγουρα κάνουν καλό στην υγεία της καρδιάς και των νεύρων. Επίσης η τρυπτοφάνη, ένα δομικό στοιχείο σεροτονίνης, στις μπανάνες πιστεύεται ότι είναι ένας αποτελεσματικός ενισχυτής διάθεσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ήπιο ηρεμιστικό.

Οι μπανάνες είναι επίσης γεμάτες με μαγγάνιο και μαγνήσιο. Γνωρίζετε ότι πολλοί άντρες στερούνται συχνά αυτά τα δύο σημαντικά μέταλλα; Αυτά τα μέταλλα είναι πλήρως λειτουργικά για την υγεία του προστάτη. Είναι γνωστό ότι οι μπανάνες βελτιώνουν τη σεξουαλική υγεία και την απόδοση. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βρωμελίνη. Και τα δύο στοιχεία ρυθμίζουν τις σεξουαλικές ορμόνες που μπορεί να αυξήσουν τη σεξουαλική δύναμη, τη σεξουαλική λειτουργία και τη θηλυκότητα. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι μπανάνες έχουν την ικανότητα να βελτιώνουν τη διάθεση, να αυξάνουν τη ροή οξυγόνου και να αυξήσουν τη λίμπιντο.

Άλλα οφέλη της μπανάνας για την υγεία των ανδρών

Προάγει την υγεία της καρδιάς: Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), οι καρδιακές παθήσεις είναι οι κύριες αιτίες θανάτου σε ενήλικες στις ΗΠΑ. Είναι γεμάτες με κάλιο που βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του καρδιακού παλμού. Μια μπανάνα περιέχει επίσης ίνες, οι οποίες βοηθούν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Το κάλιο στην μπανάνα και η χαμηλή περιεκτικότητά τους σε νάτριο βοηθούν επίσης στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε χαμηλά επίπεδα.

Καλή πηγή φυτικών ινών: Οι φυτικές ίνες δεν είναι μόνο καλές για την καρδιά σας. Βοηθούν επίσης στο να λειτουργεί σωστά το πεπτικό σας σύστημα. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες βοηθά στη διατήρηση της τακτικής κίνησης του εντέρου. Μία μπανάνα την ημέρα παρέχει δώδεκα τοις εκατό των φυτικών ινών που χρειάζεστε. Οι φυτικές ίνες σας βοηθούν επίσης να παραμείνετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά το γεύμα σας, μειώνοντας τις πιθανότητες υπερκατανάλωσης τροφής και διευκολύνοντας τη διατήρηση υγιούς βάρους.

Βελτιώνει τη διάθεση και διαχειρίζεται το άγχος: Η μπανάνα περιέχει το αμινοξύ τρυπτοφάνη, το οποίο μετατρέπεται σε σεροτονίνη στο σώμα. Η σεροτονίνη αυξάνει τη διάθεσή σας και τη διατηρεί θετική. Οπότε μία μπανάνα την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Εάν είστε αγχωμένοι, το σώμα σας εξαντλεί γρήγορα την παροχή καλίου. Δεδομένου ότι μια μπανάνα περιέχει περίπου 400 mg καλίου, η κατανάλωση μιας ημερησίως μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την υγεία σας κατά τη διάρκεια της αγχωτικής περιόδου.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Οι μπανάνες είναι πολύ πλούσιες σε βιταμίνες Β-12 και Β-6. Οι βιταμίνες βοηθούν στη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος στους άνδρες ισχυρό και υγιές. Η βιταμίνη Β βοηθά επίσης στη διατήρηση του νευρικού συστήματος να λειτουργεί σωστά. Η κατανάλωση μιας μπανάνας την ημέρα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα. Η βιταμίνη Β6 και η βιταμίνη Β12 της μπανάνας λειτουργούν μαζί με κάλιο και μαγνήσιο για να διευκολύνουν την απόσυρση νικοτίνης πολύ γρήγορα.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ