Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής: Οι πιο προκλητικές πόλεις για άτομα με ειδικές ανάγκες

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής: Με τον Οκτώβριο να είναι ο εθνικός μήνας ευαισθητοποίησης για την αναπηρία των ΗΠΑ και το μέσο μηνιαίο επίδομα αναπηρίας Κοινωνικής Ασφάλισης να ανέρχεται μόλις στα 1.151,79 δολάρια, ποσό που μόλις αρκεί για να κρατήσει ένα άτομο από τη φτώχεια, η προσωπική ιστοσελίδα χρηματοδότησης WalletHub δημοσίευσε την έκθεσή της για τις καλύτερες και χειρότερες πόλεις του 2021 για Ανθρώπους με αναπηρίες. Προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία εύρεσης του καλύτερου μέρους για να ζήσετε ενώ διαχειρίζεστε μια αναπηρία, το WalletHub συνέκρινε περισσότερες από 180 πόλεις των ΗΠΑ σε 34 βασικούς δείκτες φιλικότητας προς την αναπηρία.

Οι μετρήσεις που χρησιμοποιήθηκαν περιελάμβαναν δεδομένα, όπως προσβασιμότητα σε αναπηρικά αμαξίδια, κατά κεφαλήν για το ποσοστό των εργαζομένων με αναπηρία, στην ποιότητα του δημόσιου νοσοκομειακού συστήματος. Από τις μετρήσεις, οι καλύτερες πόλεις για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι: 1. Overland Park, KS 2. Scottsdale, AZ 3. St. Louis, MO 4. Μινεάπολη, ΜΝ 5. Denver, CO 177. Mobile, AL 6. Ρότσεστερ, Νέα Υόρκη 7. Yonkers, NY 8. Παραλία Χάντινγκτον, Καλιφόρνια 9. Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια 10. Tucson, AZ

Αντίθετα, οι τρεις χειρότερες πόλεις καθορίστηκαν να είναι: Μπρίτζπορτ, CT, Providence, RI και Gulfport, MS. Πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, το Κλίβελαντ, το Οχάιο και το Φορτ Σμιθ του Αρκάνσας, έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ατόμων με αναπηρία που ζουν στην περιοχή. Αυτό ανέρχεται στο 20 τοις εκατό. Το ποσοστό είναι 3,6 φορές υψηλότερο από ό,τι στο Irvine της Καλιφόρνια (η πόλη με το χαμηλότερο 6 %).

Όταν λαμβάνεται υπόψη η φτώχεια, το Overland Park, Κάνσας, έχει το χαμηλότερο ποσοστό ατόμων με αναπηρία που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Αυτό είναι στο 9 τοις εκατό και βρίσκεται 5 φορές χαμηλότερα από ό, τι στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, η οποία είναι η πόλη με το υψηλότερο σε 45 τοις εκατό. Από οικονομική άποψη, η αξιολόγηση διαπιστώνει ότι το Pearl City της Χαβάης έχει τα υψηλότερα μεσαία ετήσια κέρδη για άτομα με αναπηρία, $ 40.321.

Αυτό είναι πέντε φορές υψηλότερο από ό,τι στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ, την πόλη με το χαμηλότερο στα 8.522 δολάρια. Σχολιάζοντας τα ευρήματα, η Shanna K. Kattari, Ph.D., MEd, CSE, ACS – Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, σημειώνει: «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι ενώ σε ορισμένα μέρη υποστηρίζουν ότι απασχολούν άτομα με αναπηρίες… πληρώνουν αυτοί οι εργαζόμενοι πολύ λιγότερο από τον κατώτατο μισθό, μόνο και μόνο επειδή είναι ανάπηροι. “#

Η ακαδημαϊκός παρατηρεί επίσης ότι η κατάσταση της COVID-19 ήταν ιδιαίτερα προκλητική: «Με την πανδημία, πολλοί άνθρωποι με αναπηρίες είχαν καταλύματα για να εργαστούν από το σπίτι/να παρακολουθήσουν μαθήματα από το σπίτι που ζητούσαν εδώ και χρόνια. Αυτό ήταν γλυκόπικρο – ήταν εξαιρετικό που τελικά μπόρεσαν να κάνουν αυτά τα πράγματα, αλλά απογοητευτικό που τους έλεγαν ότι είναι αδύνατο… μέχρι να μετακινηθεί ολόκληρος ο κόσμος στο διαδίκτυο, φαινομενικά μέσα σε μια νύχτα και πολλοί αναγκάζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να επιλέξουν μεταξύ της επιστροφής στο γραφείο/τάξη, ή τον τερματισμό, το οποίο είναι μια γελοία επιλογή που πρέπει να κάνετε».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here