Σεξ καθημερινά: Θωρακίστε την υγεία σας με συχνότερες σεξουαλικές επαφές


Πιστεύετε ότι το μόνο όφελος του σεξ είναι η ευχαρίστηση; Καλό είναι να αναθεωρήσετε. Το να κάνεις έρωτα είναι καλό. Και το να κάνεις σεξ τακτικά, ακόμα και καθημερινά, είναι ακόμα καλύτερο. Πραγματικά δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να περιγράψουν την συναρπαστική στιγμή της απόλυτης οικειότητας με τον σύντροφό σας. Όταν αγγίζονται τα χείλη και το σώμα, πυροτεχνήματα και εκρήξεις σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στην κορυφή του κόσμου. Με αγάπη, εμπιστοσύνη και κατανόηση έρχονται η οικειότητα και το σεξ. Αυτή η εξαιρετικά οικεία πράξη δίνει σε εσάς και τον σύντροφό σας έντονη ευχαρίστηση. Επίσης σας βοηθά να κοιμάστε καλά, να ανακουφίζεστε από το στρες και να απελευθερώνετε ενδορφίνες στο σώμα. Και για να μην ξεχνάμε, καίτε πολλές θερμίδες! Με τέτοια εκπληκτικά οφέλη, γιατί κάποιος να μην θέλει να κάνει σεξ κάθε μέρα;

Για να σας βοηθήσουμε, εδώ παρατίθενται μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να κάνετε σεξ πιο συχνά:

  • Χτίζει συναισθηματική οικειότητα: Το σεξ δεν αφορά μόνο την σωματική οικειότητα. Βοηθά στην ενίσχυση του συναισθηματικού δεσμού μεταξύ των δύο συντρόφων. Για να είναι επιτυχής οποιαδήποτε σχέση, είναι σημαντικό τα άτομα που συμμετέχουν να βρίσκονται συναισθηματικά στην ίδια σελίδα. Το σεξ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε αυτή την συναισθηματική οικειότητα.
  • Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία: Μια πρόσφατη μελέτη αναφέρει ότι οι άνδρες που κάνουν σεξ περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα, έχουν μικρότερο κίνδυνο να πάθουν καρδιακή προσβολή, από τους άνδρες που έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά το μήνα.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Ο τακτικός έρωτας αυξάνει το επίπεδο της ανοσοσφαιρίνης Α (IgA). Πρόκειται για το αντισώμα που ενισχύει το ανοσοποιητικό. Με τη σειρά του κάνει το σώμα σας ισχυρότερο απέναντι σε ασθένειες όπως το κοινό κρυολόγημα και ο πυρετός.
  • Μειώνει το στρες: Έχετε αγχωθεί με εργασιακά ή οικογενειακά προβλήματα; Μην το αφήσετε να επηρεάσει την απόδοσή σας στο υπνοδωμάτιο. Το σεξ θα βελτιώσει τη διάθεσή σας. Επίσης μια μελέτη έχει αποδείξει ότι οι άνθρωποι, που επιδίδονται σε τακτικές σεξουαλικές δραστηριότητες μπορούν να χειριστούν το άγχος καλύτερα και είναι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι.
  • Ανακουφίζει από τον πόνο: Εάν χρησιμοποιείτε τον πονοκέφαλο ως δικαιολογία για να μην κάνετε έρωτα, σταματήστε να το κάνετε. Κάντε σεξ επειδή όταν πρόκειται να έχετε οργασμό, το επίπεδο της ορμόνης ωκυτοκίνης αυξάνεται κατά πέντε φορές. Αυτή η ενδορφίνη μειώνει πραγματικά τους πόνους.
  • Προάγει τη μακροζωία: Όταν κάποιος έχει οργασμό, απελευθερώνεται μια ορμόνη που ονομάζεται δεϋδροεπιανδροστερόνη. Αυτό βελτιώνει την ανοσία, επιδιορθώνει τους ιστούς και διατηρεί το δέρμα υγιές. Οι άνδρες, που έχουν τουλάχιστον δύο οργασμούς την εβδομάδα, ζουν περισσότερο από τους άνδρες που κάνουν σεξ μόνο μία φορά κάθε λίγες εβδομάδες.

  • Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος: Επειδή ο καρδιακός σας ρυθμός αυξάνεται όταν κάνετε σεξ, παρέχεται φρέσκο ​​αίμα στα όργανα και τα κύτταρά σας. Ενώ το χρησιμοποιημένο αίμα αφαιρείται, το σώμα αποβάλλει επίσης τοξίνες και άλλα υλικά που σας προκαλούν να νιώθετε κουρασμένοι.
  • Κοιμάστε καλύτερα: Ο ύπνος αμέσως μετά το σεξ είναι πολύ πιο χαλαρός. Ο καλός ύπνος θα σας κάνει να νιώθετε σε εγρήγορση και συνολικά υγιείς.
  • Βελτιώνει την συνολική φυσική κατάσταση: Αν θεωρείτε καθήκον να πηγαίνετε στο γυμναστήριο ή να γυμνάζεστε στο σπίτι, ορίστε ένας άλλος τρόπος για να διατηρήσετε τη φόρμα σας. Το τακτικό σεξ θα κάνει θαύματα για τη μέση σας. Μισή ώρα έρωτα καίει περισσότερες από 80 θερμίδες.
  • Αυξάνει τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης: Στους άνδρες, η ορμόνη τεστοστερόνη είναι αυτή που τους κάνει πιο παθιασμένους. Όχι μόνο θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα στο κρεβάτι, αλλά βελτιώνει επίσης τους μυς και τα οστά σας. Διατηρεί την καρδιά σας υγιή και ελέγχει την χοληστερόλη σας. Στις γυναίκες, από την άλλη πλευρά, το οιστρογόνο τις προστατεύει από καρδιακές παθήσεις και καθορίζει επίσης τη μυρωδιά του σώματος μιας γυναίκας.
  • Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης: Οποιαδήποτε άλλη μορφή άσκησης, το σεξ ωθεί επίσης τον εγκέφαλο να απελευθερώσει χημικές ουσίες με καλή αίσθηση, γεγονός που αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών της ευτυχίας. Αυτές οι χημικές ουσίες συμβάλλουν επίσης στην αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης, η οποία λειτουργεί ως νευροδιαβιβαστής και είναι ένα από τα βασικά αντικαταθλιπτικά χημικά του σώματος. Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά στη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης κατάθλιψης.
  • Νιώστε καλύτερα όλη την ημέρα: Σύμφωνα με μια έρευνα, οι άνθρωποι που έκαναν σεξ το πρωί αντιμετώπισαν καλύτερα το καθημερινό τους άγχος και πέρασαν ακόμη και όλη την ημέρα με καλή διάθεση. Χάρη στις ορμόνες της ευτυχίας που παράγονται μετά από μια σεξουαλική επαφή, τα ζευγάρια είναι εξοπλισμένα με ένα χαμόγελο σε όλες τις προκλήσεις που τους βάζει η ζωή καθημερινά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ