Αδιανόητες προκλήσεις από Ακάρ: Η Ελλάδα διέπραξε 1,989 παραβιάσεις σε αποστρατικοποιημένα νησιά


Μετά τις πολεμικές ιαχές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη χθεσινή εμπρηστική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο υπ. Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δυναμιτίζει περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, κάνοντας λόγο για 1,989 παραβιάσεις της χώρας μας σε αποστρατικοποιημένα νησιά.

Και ενώ οι διπλωματικές αποστολές Ελλάδας – Τουρκίας ετοιμάζονται να καθίσουν στο διαπραγματευτικό τραπέζι σε λίγες μέρες στο πλαίσιο του 63ου γύρου των Διερευνητικών Επαφών, η τουρκική ηγεσία με προβοκατόρικες και βαρύγδουπες δηλώσεις – εμφανώς ενοχλημένη από την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία – ανεβάζει τους τόνους και απειλεί ακόμη και με αποσταθεροποίηση της ειρήνης στη Μεσόγειο.

Το πρωί του Σαββάτου ο υπ. Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ προέβη σε εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, η οποία, όπως είπε, «διέπραξε μέσα στο 2021 1,989 παραβιάσεις σε αποστρατικοποιημένα νησιά».

«Η Ελλάδα με τις στρατιωτικές της συμφωνίες που υπογράφει προσπαθεί να δημιουργήσει μία ισορροπία απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις», τονίζει ο Ακάρ

Περισσότερα σε λίγο


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ