Λάθη μακιγιάζ: Σταματήστε να κάνετε αυτά τα 5 λάθη στο make-up σας


Σας αρέσει το μακιγιάζ, αλλά αισθάνεστε ότι το αποτέλεσμα σας απογοητεύει; Είναι πολύ πιθανόν τότε να κάνετε ορισμένα (ή και όλα) από τα ακόλουθα λάθη. Κατά την εφαρμογή του make-up σας, πρέπει να είστε σχολαστικές και να προσέχετε την υγιεινή. Διαφορετικά, αντί να βελτιώσετε την όψη σας και να τονίσετε την φυσική ομορφιά σας, καταλήγετε να σαμποτάρετε τον εαυτό σας. Δείτε λοιπόν ποια λάθη όλες λίγο έως πολύ κάνουμε στο μακιγιάζ!

Χρησιμοποιείτε λάθος τόνο foundation & make-up

Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα με μια πολύ απλή λύση: Πηγαίνετε σε ένα κατάστημα με προϊόντα μακιγιάζ και δοκιμάστε. Το foundation είναι ένα προϊόν που πρέπει να δοκιμάσετε πριν αγοράσετε. Ένας επαγγελματίας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τη σωστή σύνθεση για τον τύπο του δέρματός σας και την τέλεια απόχρωση. Η χροιά μπορεί να έχει διαφορετικά βάθη και τόνους. Μόλις καθορίσετε τον τόνο του δέρματος, απλά πρέπει να βρείτε το βάθος του χρώματος που ταιριάζει καλύτερα. Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε το κατάλληλο προϊόν είναι να επιλέξετε μερικές αποχρώσεις και να εφαρμόσετε λίγο από το καθένα (στη σειρά) κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού.

Χρησιμοποιείτε παλιά, βρώμικα πινέλα μακιγιάζ

Χρησιμοποιείτε τα πινέλα σας καθημερινά, αλλά πόσο συχνά τα καθαρίζετε; Και πότε είναι η τελευταία φορά που πήρατε ένα νέο σετ; Οι βρώμικες βούρτσες είναι γεμάτες με βακτήρια που προκαλούν μολύνσεις. Στη συνέχεια, υπάρχουν παλιά, γρατζουνισμένα, βρώμικα πινέλα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το δέρμα σας και την εφαρμογή του μακιγιάζ σας. Δοκιμάστε να τα πλύνετε με ένα κατάλληλο σαπούνι. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, αγοράστε μερικά καινούργια.

Επιλέγετε γυαλιστερό bronzer

Η εφαρμογή ενός λαμπερού μπρονζέ μπορεί να φαίνεται ψεύτικη, λασπώδης και ακατάστατη. Μια ματ φόρμουλα θα ζεστάνει την επιδερμίδα σας και θα σας δώσει περισσότερη φυσική εμφάνιση, ηλιοκαμένη λάμψη. Ποτέ δεν θέλετε να φαίνεστε ψεύτικες. Επομένως μην χρησιμοποιείτε αφύσικα γυαλιστερό μακιγιάζ και ιδιαίτερα σε καθημερινή βάση.

Δεν ταιριάζετε το κραγιόν με το μολύβι των χειλιών σας

Ένα μολύβι χειλιών, όταν χρησιμοποιείται σωστά, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στον προσδιορισμό του στόματός σας. Όπως αποδεικνύεται από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, το να φοράτε πιο σκούρα επένδυση είναι ένα τεράστιο λάθος που θα σας κάνει να φαίνεστε παράξενες. Το κόλπο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μολύβι που ταιριάζει με το χρώμα των χειλιών σας. Στην συνέχεια, απλώστε το στα χείλη σας. Όχι μόνο θα κάνει το κραγιόν σας να φαίνεται πιο φυσικό, αλλά θα το βοηθήσει και να διαρκέσει περισσότερο.

Εφαρμόζετε πολλή πούδρα

Η υπερβολική χρήση πούδρας μπορεί να ενισχύσει τα ελαττώματα και να γεράσει το πρόσωπό σας πολύ γρήγορα. Συχνά γυναίκες με λιπαρό δέρμα τείνουν να ανανεώνουν την πούδρα τους όλη την ημέρα. Η σκόνη συσσωρεύεται. Έτσι, όταν την εφαρμόζετε σε γυαλιστερές περιοχές, το μακιγιάζ φαίνεται βαρύ και μπορεί να δώσει στο δέρμα ένα γκριζωπό τόνο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ