Ανώτατο Δικαστήριο: Απορρίπτει το αίτημα να μπλοκάρει την εντολή εμβολιασμού covid των δασκάλων στη Νέα Υόρκη


Ανώτατο Δικαστήριο: Η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Σόνια Σοτομαγιόρ, αργά την Παρασκευή αρνήθηκε να μπλοκάρει μια εντολή που απαιτεί από τους καθηγητές της Νέας Υόρκης να έχουν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου Covid πριν επιστρέψουν στην τάξη τη Δευτέρα. Οι δάσκαλοι είχαν καταθέσει αίτηση για τη διαταγή στη Sotomayor την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να μην τεθεί σε ισχύ η εντολή την Παρασκευή. Η δικαστής Sotomayor δεν παρέπεμψε το αίτημα στους άλλους δικαστές ούτε σχολίασε τη δράση της, πιθανώς σηματοδοτώντας ότι συμφώνησαν με την απόφασή της.

Τον Αύγουστο, η δικαστής Έιμι Κόνευ Μπάρετ απέρριψε επίσης μια προσπάθεια να μπλοκάρει την εντολή εμβολιασμού του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, σύμφωνα με το CNN. Σύμφωνα με τους κανόνες εντολής, οι περίπου 148.000 υπάλληλοι του σχολείου είχαν προθεσμία μέχρι τις 5 μ.μ. της Παρασκευής για να κάνουν τουλάχιστον το πρώτο εμβόλιο. Όσοι δεν συμμορφώθηκαν με την εντολή αντιμετωπίζουν αναστολή χωρίς αμοιβή όταν ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα. Το NBC News αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί υποστήριξαν στο αίτημά τους ότι χιλιάδες δάσκαλοι θα αναγκαστούν να μείνουν εκτός εργασίας λόγω της εντολής του εμβολίου, παραβιάζοντας το θεμελιώδες δικαίωμά τους να ασκήσουν το επάγγελμά τους.

Είπαν επίσης ότι η εντολή ήταν άδικη επειδή δεν ίσχυε για άλλους υπαλλήλους της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των πυροσβεστών και των αστυνομικών, που συνηθίζουν να ασχολούνται με το κοινό. Οι δάσκαλοι, αντίθετα, «διατηρούν στενή εσωτερική επαφή με παιδιά, τα οποία είναι δραματικά λιγότερο επιρρεπή σε ασθένειες από την Covid», ανέφεραν στις γραπτές τους προσφυγές που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο MSNBC ότι το 90 % των υπαλλήλων του τμήματος εκπαίδευσης έχουν ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, συμπεριλαμβανομένου του 93 % των εκπαιδευτικών και του 98 % των διευθυντών. “Το συμπέρασμα είναι ότι αυτή η εντολή λειτούργησε”, δήλωσε ο De Blasio. «Θα παροτρύνω κάθε Δήμαρχο στην Αμερική να το κάνει τώρα, να εφαρμόσει αυτές τις εντολές εμβολίου εν όψει του κρύου καιρού, όταν τα πράγματα θα γίνουν πιο σκληρά. Κάντε το τώρα ή αλλιώς θα το μετανιώσετε αργότερα».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ