ΗΠΑ: Η φτώχεια των υδραυλικών εγκαταστάσεων επιδεινώνεται με πάνω από ένα εκ. να μη διαθέτουν επαρκή μπάνια

ΗΠΑ: Όταν πρέπει να πάνε στο μπάνιο, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι στις ΗΠΑ πρέπει να στραφούν σε γλάστρες δωματίου, ντους σχολείων και δημόσιες τουαλέτες. Σχεδόν μισό εκατομμύριο νοικοκυριά δεν έχουν βασικά υδραυλικά για εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με νέα έρευνα. Παρόλο που μερικές αγροτικές και αυτόχθονες κοινότητες δεν είχαν ποτέ υδραυλικά εσωτερικού χώρου, μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών που αντιμετωπίζουν «φτώχεια υδραυλικών εγκαταστάσεων» ζουν σε αστικές περιοχές – με ένα στα τρία νοικοκυριά να βρίσκονται σε 15 πόλεις της χώρας, σύμφωνα με έρευνα από το έργο υδραυλικής φτώχειας (ΣΔΙΤ).

Το Πρόγραμμα Φτώχειας Υδραυλικών είναι μια συλλογική προσπάθεια του King’s College London και του Πανεπιστημίου της Αριζόνα. Το έργο βασίζεται στις κοινοτικές έρευνες του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ. Η πλήρης ανάλυση δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα σε συνεργασία με την Guardian ως μέρος μιας μακράς σειράς που εκθέτει την κρίση νερού της Αμερικής.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ενοικιαστές και οι έγχρωμοι, ακόμη και σε μερικές από τις πλουσιότερες πόλεις της χώρας, είναι πιο πιθανό να βρίσκονται σε ένα σπίτι χωρίς τρεχούμενο νερό ή τουαλέτες που ξεπλένονται. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τραγική στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια και στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Και οι δύο αυτές πόλεις θεωρούνται προοδευτικοί τεχνολογικοί κόμβοι της δυτικής ακτής με αυξανόμενο χάσμα πλούτου και κρίση αστέγων. Και το Σαν Φρανσίσκο έχει περισσότερους δισεκατομμυριούχους από οποιαδήποτε παγκόσμια πόλη εκτός από τη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με το Wealth-X.

Το Σαν Φρανσίσκο έχει σχεδόν 15.000 οικογένειες σε σπίτια χωρίς επαρκή υδραυλικά. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε κατά 12 τοις εκατό από το 2000, ενώ η μέση τιμή ενός σπιτιού έχει τριπλασιαστεί. Τα δεδομένα έδειξαν επίσης ότι ενώ οι Μαύροι Αμερικανοί αποτελούν το 9 τοις εκατό του πληθυσμού της πόλης, αντιπροσωπεύουν το 17 τοις εκατό των νοικοκυριών χωρίς εσωτερικά υδραυλικά.

Εδώ είναι ένα παράδειγμα – Στο Σαν Φρανσίσκο, η Ρόζα Ραμίρεζ και οι δύο κόρες της ζούσαν μέχρι πρόσφατα σε στούντιο διαμερίσματος 2.300 δολαρίων το μήνα. Κίτρινο νερό βγήκε από τη βρύση στο νεροχύτη και η τουαλέτα δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επειδή δεν ήταν σωστά συνδεδεμένη. O ιδιοκτήτης της δεν θα το φτιάξει.

Η οικογένεια πήγε σε ένα κοντινό κατάστημα ντόνατ ή καφέ για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα. Όταν ξεκίνησε η πανδημία, οι πόρτες ήταν κλειστές για αυτούς. «Hταν αφόρητο», είπε ο Ραμίρεζ. «Η ιστορία της φτώχειας των υδραυλικών εγκαταστάσεων στο Σαν Φρανσίσκο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανέγερτη στέγαση, τη μείωση των εισοδημάτων, τις μεταμορφώσεις μετά την ύφεση στον τομέα της ενοικίασης στην Καλιφόρνια και τα φυλετικά κενά πλούτου, που τροφοδοτούνται από ένα είδος  «αντιμαύρου αστισμού» που είτε οδήγησε τους Μαύρους Σαν Φραγκισκανούς σε πιο επισφαλείς συνθήκες στέγασης ή έξω από τον κόλπο εντελώς», δήλωσε η Katie Meehan, επικεφαλής ερευνητής του PPP και καθηγήτρια περιβάλλοντος και κοινωνίας στο King’s College του Λονδίνου, σύμφωνα με το The Hill.

Οι ενοικιαστές του Σαν Φρανσίσκο αποτελούν λιγότερα από τα μισά νοικοκυριά στην περιοχή του μετρό της πόλης, αλλά αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 90 % των σπιτιών που στερούνται λειτουργικών υδραυλικών εγκαταστάσεων, ανέφερε η Guardian. Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι πόλεις όπως το Μιλγουόκι, το Σαν Αντόνιο, το Φοίνιξ, το Σιάτλ και το Κλίβελαντ έχουν σημειώσει μικρή ή καθόλου πρόοδο στη βελτίωση των υδραυλικών προβλημάτων μεταξύ 2000 και 2017. Και οι πέντε αυτές πόλεις έχουν περισσότερα από 3.000 νοικοκυριά χωρίς σωστή υδραυλική εγκατάσταση.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here