Δήμαρχος Λάρισας: «Κοκκινισμένη» η πόλη, μόλις στο 48% οι εμβολιασμένοι


«Η Λάρισα μετράει ένα ποσοστό μόλις 48% εμβολιασμένων πολιτών, βρίσκεται σε μίνι lockdown και η εικόνα αυτή δεν φαίνεται να αλλάζει», είπε ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης

Στα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα της Λάρισας, αναφέρθηκε ο δήμαρχος της πόλης, Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος μεταξύ άλλων έκρουσε «καμπανάκι» κινδύνου για την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη της περιοχής.

«Αυτό που πρέπει να διερευνηθεί και να επανεκτιμηθεί, θα πρέπει να είναι το τι πήγε λάθος επικοινωνιακά. Η Λάρισα μετράει ένα ποσοστό μόλις 48% εμβολιασμένων πολιτών, βρίσκεται σε μίνι lockdown, είναι κοκκινισμένη», ανέφερε ο δήμαρχος τονίζοντας ότι αυτή η εικόνα δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να αλλάζει

Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα 91,6», ο κ. Απόστολος Καλογιάννης υπογράμμισε, «πρέπει να ψαχτούμε, πού έγιναν λάθη σε επικοινωνιακό επίπεδο και αν υπάρχουν περιθώρια και ενόψει της σοβαρότερης κατάστασης που θα προκύψει στις ΜΕΘ, αν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Οι κλασικές ΜΕΘ που έχει η πόλη, είναι γεμάτες. Ήδη το Πανεπιστημιακό, αναπτύσσει άλλες 10 κλίνες, πέρα των 12 που έχει κανονικά. Το γεγονός ότι είναι γεμάτα τα κρεβάτια των ΜΕΘ, σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα το επόμενο διάστημα και είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε προς όλες τις κατευθύνσεις γιατί θα χάσουμε ανθρώπους. Και είναι τραγικό να χάνονται άνθρωποι επειδή αρνούνται την επιστήμη. Είναι ακατανόητη η στάση μιας ορισμένης μερίδας ανθρώπων, γι’ αυτό είναι σημαντικό να δούμε τι επικοινωνιακά λάθη έγιναν και τι σύγχυση υπάρχει αυτή».

Ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις εάν αυτού του τύπου τα lockdown καταφέρνουν κάτι, δεδομένου ότι στην πόλη όλα εκείνα τα σημεία, στα οποία μαζευόταν ο κόσμος, συνεχίζουν και υπάρχουν μετά την 1 το βράδυ. Από την άλλη, σημείωσε πως ένα γενικευμένο lockdown θα ήταν καταστροφή για την οικονομία.

Πάντως, αναφορικά με την πρωτοβουλία της Μητρόπολης, ο κ. Καλογιάννης, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε κόσμος που ανταποκρίθηκε και πως συνολικά «οι φορείς της πόλης, η Μητρόπολη, η Υγειονομική Περιφέρεια, η περιφέρεια της Θεσσαλίας και ο Δήμος, δίνουμε μάχη με κοινές ανακοινώσεις, να πετύχουμε ακόμα και έναν, δύο, πέντε εμβολιασμούς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ