Εμβολιασμός: Ταυτόχρονα το εμβόλιο της γρίπης με αυτό του κορονοϊού – Δεν συνδέονται οι λοιμώξεις


Εμβολιασμός: Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, υποστήριξε πως δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός ανάμεσα στη χορήγηση του εμβολίου του κορονοϊού και της γρίπης, ενώ ξεκαθάρισε πως οι δυο λοιμώξεις δεν σχετίζονται και δεν πρέπει να υπάρχει ψευδαίσθηση ότι το εμβόλιο κατά της μιας προστατεύει από την άλλη.

Διευκρινίσεις αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά της γρίπης και τη συσχέτισή του με αυτόν κατά του κορονοϊού έδωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, η κ. Μαρία Θεοδωρίδου. Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού ξεκαθάρισε πως δεν χρειάζεται να υπάρχει χρονικό διάστημα που να παρέλθει από τον έναν εμβολιασμό, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί ο άλλος. Με απλά λόγια, μπορεί κανείς να προχωρήσει στον εμβολιασμό του κατά της γρίπης ακόμα και την ίδια ημέρα που θα πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού.

Εξήγησε, ωστόσο, ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στα δυο εμβόλια. Υπογράμμισε ότι είναι λανθασμένη η άποψη ότι το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να προστατεύσει από τον κορονοϊό ή το αντίστροφο, αναφέροντας εκ νέου και τις ομάδες που θα πρέπει να σπεύσουν να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ