Καθημερινές συνήθειες ομορφιά: Αναθεωρήστε 5 συνήθειές σας που σας στερούν τη φρεσκάδα

Αν και κάθε γυναίκα χρειάζεται τον ύπνο ομορφιάς της, ο ύπνος μπορεί να κάνει το δέρμα σας να δείχνει γερασμένο. Το πρόβλημα με τον ύπνο δεν είναι η ίδια η διαδικασία. Αντιθέτως, βρίσκεται στη μαξιλαροθήκη σας. Παραδόξως η μαξιλαροθήκη σας μπορεί να απομακρύνει την υγρασία από το δέρμα σας. Μπορεί επίσης να αφήσει μη ελκυστικές γραμμές στο πρόσωπό σας. Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, οι δερματολόγοι συνιστούν να επενδύσετε σε ένα μεταξωτό κάλυμμα μαξιλαριού. Το μετάξι περιέχει αμινοξέα, παρόμοια με αυτά που βρίσκονται στις ενυδατικές μας κρέμες. Οπότε όταν ξεκουραζόμαστε, το δέρμα μας δεν χάνει καμία απαραίτητη υγρασία. Για να δούμε κι άλλες συνήθειες της καθημερινότητας που πληγώνουν την φυσική ομορφιά σας.

Η εφαρμογή μακιγιάζ μπορεί να είναι κακή για το δέρμα σας

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μέση γυναίκα χρησιμοποιεί 12 προϊόντα ομορφιάς την ημέρα. Όμως αυτά τα προϊόντα ομορφιάς θα μπορούσαν να καταστρέψουν την εμφάνισή σας αντί να τη βελτιώσουν. Όταν εφαρμόζουμε κρέμες προσώπου και foundation, οι περισσότερες φταίμε γιατί το κάνουμε με τα δάχτυλά μας. Πόσες όμως καθαρίζουμε τα χέρια μας πριν το κάνουμε; Τα δάχτυλά μας φιλοξενούν βακτήρια και η εφαρμογή των προϊόντων σας με αυτόν τον τρόπο προκαλεί τη μεταφορά βακτηρίων στο πρόσωπό σας. Για να αποφύγετε τις ατέλειες και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα αγαπημένα σας προϊόντα ομορφιάς, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε απολυμαντικό χεριών πριν εφαρμόσετε τις κρέμες προσώπου σας ή χρησιμοποιήσετε βούρτσες μακιγιάζ.

Το μπουκάλι ή καλαμάκι μπορεί να σας γεράσει

Παρόλο που το πόσιμο νερό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισής μας, θρέφοντας το δέρμα μας, ο τρόπος που πίνουμε πραγματικά μπορεί να μας κάνει να δείχνουμε χάλια. Τα μπουκάλια ή τα καλαμάκια μπορεί να γερνούν το δέρμα μας. Το να πίνουμε με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μας δώσει τις ίδιες γραμμές και ρυτίδες γύρω από το στόμα μας που προκαλεί το κάπνισμα. Αν θέλετε να παραμείνετε νέες και χωρίς ρυτίδες, ήρθε η ώρα να αφήσετε τα μπουκάλια και τα καλαμάκια κατά μέρος.

Η ομιλία μπορεί να είναι κακή για το δέρμα σας

Μας αρέσει να χτυπάμε και να χαλαρώνουμε στο τηλέφωνο και να συζητάμε με τους φίλους μας. Σκεφτείτε τα μέρη που αφήνουμε το τηλέφωνό μας. Το αφήνουμε σε τραπέζια καφέ, στην ποτηροθήκη του αυτοκινήτου μας και στο κάθισμα στα αποδυτήρια. Επίσης δανείζουμε τα τηλέφωνά μας στους φίλους μας και τα αφήνουμε στο πλάι στο δημόσιο μπάνιο όταν πλένουμε τα χέρια μας. Όταν σκέφτεστε το τηλέφωνό σας με αυτόν τον τρόπο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα τηλέφωνα μπορούν να προκαλέσουν κηλίδες και ατέλειες. Για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος χρησιμοποιήστε αντιβακτηριακά μαντηλάκια και προσέξτε λίγο πού θα αφήσετε το τηλέφωνό σας την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε έξω.

Το λούσιμο των μαλλιών σας μπορεί να τα βλάψει

Αν θέλετε να φαίνεστε όμορφες και να νιώθετε καλά, το λιγότερο που πρέπει να κάνετε είναι να διατηρείτε τα μαλλιά σας καθαρά, σωστά; Λοιπόν, αν και η βασική υγιεινή είναι προφανώς ένα ζωτικό μέρος της ομορφιάς σας, πρέπει να επιλέγετε τα προϊόντα σας προσεκτικά. Μέσα στα περισσότερα σαμπουάν και μαλακτικά μαλλιών θα βρείτε μια αφρώδη χημική ουσία που ονομάζεται θειικό δαφνικό νάτριο. Αν και χρησιμοποιείται ευρέως, αυτή η χημική ουσία μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας, το δέρμα σας και την υγεία σας. Το θειικό δαφνικό νάτριο μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση των μαλλιών σας. Για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας πυκνά και γυαλιστερά, επιλέξτε προϊόντα που δεν περιέχουν αυτή τη χημική ουσία, όπως οργανικά σαμπουάν και μαλακτικά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here