Ξάνθη: Ο δήμος απαντά σε μειονοτικό βουλευτή για «αποκλεισμό τους από την κατάθεση στεφάνου»


Ο δήμος Ξάνθης με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το απόγευμα εκφράζει την έκπληξή του στην καταγγελία που έκανε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ο βουλευτής Ξάνθης του ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν για «αναίτιο αποκλεισμό των μειονοτικών βουλευτών από την κατάθεση στεφανιών στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ξάνθης για την 102η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης».

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται ότι: «Βάσει του πρωτοκόλλου που ακολουθείται στις εκδηλώσεις εορτασμού των τοπικών επετείων σε όλη την ελληνική επικράτεια, στεφάνι καταθέτει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, που ορίζεται να συμμετάσχει σε αυτές, ο οποίος και εκπροσωπεί θεσμικά το ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτός είναι και ο λόγος που κανένας από τους τρεις βουλευτές της περιοχής μας (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) δεν κατέθεσε στεφάνι.

Εντούτοις, οι βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτήν την τόσο σημαντική όσο και συμβολική πράξη, ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους -αρκεί βεβαίως οι πολιτικοί τους φορείς, με έγγραφό τους να έχουν ενημερώσει εγκαίρως τον Δήμο Ξάνθης. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε ότι αυτό δε συνέβη…».

«Είναι απορίας άξιον», συνεχίζεται στην ανακοίνωση του δήμου, «πώς ένας έμπειρος κοινοβουλευτικός, όπως ο κ. Μπαράν Μπουρχάν, δε γνωρίζει αυτή την τυπική διαδικασία, κυρίως όταν ο ίδιος έχει συμμετάσχει ως βουλευτής, σε ανάλογη εκδήλωση πέρσι, έχει παρακολουθήσει τις καταθέσεις στεφάνων από τους θεσμικούς φορείς της περιοχής μας – στους οποίους και πάλι δεν συμπεριλαμβανόταν – χωρίς, ωστόσο τότε να εκφράσει την παραμικρή διαμαρτυρία».

«Καλούμε τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Ξάνθης, «να επαναπροσδιορίσει τη θέση του με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη, όπως άλλωστε εκφράζει η επέτειος – ορόσημο που γιορτάζουμε σήμερα. Τιμώντας τους ήρωες που μας πρόσφεραν την ελευθερία, καθώς και τους άντρες και τις γυναίκες που αγωνίστηκαν γι’ αυτήν, στον αιώνα που ακολούθησε. Συνεχίζοντας αυτόν τον ιστορικό βηματισμό, ενωμένοι. Χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Μακριά από παρεξηγήσεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Με το βλέμμα στο μέλλον. Με πίστη, ελπίδα και δημιουργική συμπόρευση. Χτίζοντας όλοι μαζί το αύριο, που αξίζει σε μας και τις επόμενες γενιές».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ