Αποκαλύφθηκε η αιτία που έπεσε το Facebook – Η ενημέρωση της εταιρείας


Έπεσε το Facebook: Αποκαλύφθηκε η αιτία που προκάλεσε την κατάρρευση Facebook, Instagram και WhatsApp σε όλο τον κόσμο

Η αιτία που οδήγησε στην 6ωρη καθολική διακοπή λειτουργίας Facebook, Instagram και WhatsApp σε όλο τον κόσμο αποκαλύφθηκε. Από το απόγευμα της Δευτέρας έως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, δισεκατομμύρια χρήστες προσπαθούσαν να συνδεθούν στις τρεις πλατφόρμες μάταια. Αν και τα σενάρια περί χακαρίσματος έδιναν και έπαιρναν χθες, ωστόσο η διοίκηση του ομίλου αποκλείει τη δολιοφθορά και την εκδοχή της κυβερνο-επίθεσης από χάκερ κ.λπ. Οι μηχανικοί λογισμικού της εταιρείας Facebook απέδωσαν αργά το βράδυ της Δευτέρας σε ανακοίνωσή τους το black out σε «προβληματικές αλλαγές ρυθμίσεων» σε δρομολογητές και εξυπηρετητές τους, που έθεσαν εκτός λειτουργίας τα κέντρα δεδομένων τους.

«Άνθρωποι και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εξαρτώνται από εμάς για να παραμένουν συνδεδεμένοι», σημείωσε ο όμιλος σε ανάρτησή του χωρίς να διευκρινίσει από ποιον έγιναν οι αλλαγές ρυθμίσεων, ούτε εάν επρόκειτο για προγραμματισμένη αναβάθμιση. «Ζητάμε συγγνώμη από όσους επλήγησαν», πρόσθεσαν οι τεχνικοί της εταιρείας, τις πλατφόρμες της οποίας χρησιμοποιούν 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Νωρίτερα, υπάλληλοι της εταιρείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, εκμυστηρεύτηκαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως το μπλακάουτ προκλήθηκε από εσωτερικό λάθος στη διαχείριση της διαδικτυακής κίνησης προς τα συστήματά της. Το πρόβλημα περιέπλεξε το γεγονός πως η αλλαγή ρυθμίσεων σε δρομολογητές και εξυπηρετητές της εταιρείας σήμαινε πως δεν ήταν διαθέσιμα ούτε τα εργαλεία λογισμικού των ίδιων των τεχνικών για να διαγνώσουν και να διορθώσουν το πρόβλημα, κατά τις ίδιες πηγές.

Το πρόβλημα, μάλιστα ήταν τόσο εκτεταμένο και σοβαρό, ώστε εκατοντάδες εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία του ομίλου Facebook δεν είχαν πρόσβαση καν στα γραφεία τους, καθώς τα ηλεκτρονικά πάσα για την είσοδό τους στο κτήριο δεν αναγνωρίζονταν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ