Σύλληψη τζιχαντιστή: Το κινητό του θα «δείξει» εάν ήταν «ενεργός» ή όχι


Σύλληψη τζιχαντιστή: Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μπαίνουν οι κινήσεις του 34χρονου που συνελήφθη σε διαμέρισμα στην Ομόνοια για τρομοκρατία

Οι αστυνομικοί σκιαγραφούν το προφίλ του στην Αθήνα, προσπαθώντας να διαπιστώσουν εάν είχε «αποτραβηχτεί» από τον εξτρεμισμό ή όχι. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι ο 34χρονος είχε το προφίλ του οικογενειάρχη. Εργαζόταν περιστασιακά, είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά. Τα τρία χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα δεν απασχόλησε ποτέ τις Αρχές, γεγονός που σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία κάνει την ΕΛ.ΑΣ. να πιστεύει ότι πιθανότατα έβαλε τέλος στη σύνδεσή του με τον ISIS.

Η υπόθεση ωστόσο είναι τόσο σοβαρή που οι ελληνικές Αρχές θα εξαντλήσουν την έρευνα. Το βασικό τους «όπλο» είναι το κινητό τηλέφωνο του Ιρακινού, το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.. Μέσω αυτού θα προσπαθήσουν οι Αρχές να «χαρτογραφήσουν» το δίκτυο επαφών του, κάνοντας ακόμα και ανάκτηση δεδομένων που έχουν διαγραφεί από τη συσκευή. Η Αντιτρομοκρατική θα ερευνήσει κατά πόσο διατηρούσε ή όχι επικοινωνία με πρόσωπα που βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες και εξτρεμιστές. Επίσης, θα ερευνηθεί εάν είχε στείλει μέσω διαδικτύου τυχόν ύποπτο υλικό από την Αθήνα. Στο μικροσκόπιο θα μπουν τα άτομα του στενού περιβάλλοντός του στην ελληνική πρωτεύουσα.

Στην έρευνα συμμετέχει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία διαθέτει το πλήρες προφίλ του 34χρονου Ιρακινού από τη ζωή του πριν φτάσει το 2018 στη χώρα μας, ταξιδεύοντας από τα τουρκικά παράλια στη Λέσβο. Αμέσως μετά την άφιξή του σε ελληνικό έδαφος άρχισε να διεκδικεί πολιτικό άσυλο. Ακόμα και όταν τα αιτήματά του απορρίφθηκαν εκείνος προσέφυγε στα ελληνικά δικαστήρια επιμένοντας ότι για ανθρωπιστικούς λόγους δικαιούται άσυλο.

Η έρευνα για εκείνον ξεκίνησε όταν μυστικές υπηρεσίες ξένης χώρας διαβίβασαν στην ΕΥΠ την πληροφορία ότι ο Ιρακινός πρωταγωνιστεί σε βίντεο που γυρίστηκε το 2014, στο οποίο εμφανίζεται να κάνει κήρυγμα σε μέλη του ISIS.

Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε τη σύλληψή του σε διαμέρισμα όπου ζει με τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του στην περιοχή της Ομόνοιας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021) συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη.

Πρωινές ώρες της 05/10/2021 θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Μάλιστα υπεδείχθη και ένα βίντεο που βρίσκεται ανηρτημένο στο διαδίκτυο και εικονίζει τον συλληφθέντα να κάνει κάποιου είδους κήρυγμα σε ομοϊδεάτες του».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ