Η οικογενειακή τραγωδία που έκανε τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο να ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού


Κορονοϊός: Το γεγονός που άλλαξε τη στάση του μητροπολίτη Ιερώνυμου και τάχτηκε υπέρ του εμβολιασμού. 

Μια ολόκληρη ανεμβολίαστη οικογένεια που έχασε την μάχη πρόσφατα από τον κορονοϊό στάθηκε η αφορμή για να γίνει ο μητροπολίτης Ιερώνυμος ένθερμος υποστηρικτής των εμβολιασμών.

«Ο Σεβασμιώτατος, είναι η αλήθεια ότι από την πρώτη στιγμή -άσχετα με το θέμα των εμβολιασμών που είναι το τελευταίο που με απασχολεί- ο άνθρωπος με τα χίλια να μας στηρίξει και από πνευματικής απόψεως», ανέφερε ο αδερφός του 51χρονου, στο Mega.

«Πίσω από το πλατύ χαμόγελο που χαρίζει σε όλους τους αντιεμβολιαστές που τον προπηλακίζουν έξω από την Μητρόπολη κρύβεται η προσωπική του οδύνη για την την αδικοχαμένη οικογένεια, μέσα από ποίμνιό του που παρέμενε ανεμβολίαστη για ‘’θρησκευτικούς λόγους’’», πρόσθεσε.

«Ήταν αρνητές του εμβολίου. Και δυστυχώς μιλάμε και για ανθρώπους με μορφωτικό επίπεδο και κατέληξαν πρώτα οι γονείς και μετά ο γιος», σημείωσε ο καθηγητής Αιματολογίας Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Γιώργος Βασιλόπουλος.

Μόλις μια ημέρα μετά την κηδεία των γονιών του, ο εκπαιδευτικός, Χαράλαμπος Στεργιούλης, έφυγε από τον κορονοϊό στα 51 του χρόνια.

«Πήγα και στη κηδεία στους γονείς και ήταν τρεις δεσποτάδες και μας λένε «παρακαλάτε τώρα. Οι γονείς έφυγαν με αυτό τον τρόπο, να γίνει τώρα καλά ο Χαράλαμπος και την άλλη μέρα ο Χαράλαμπος…Παρασκευή ήταν η κηδεία των γονιών και το Σάββατο έφυγε ο Χαράλαμπος», δήλωσε η θεία του θύματος.

«Έφυγαν τόσο γρήγορα… ό,τι να σας πω, δύσκολο πράγμα. Τόσο πολύ κλονιστήκαμε. Δεν μπορώ να σας πω. Δεύτερος δεν θα υπάρξει», ανέφερε.

Πατέρας, μητέρα και γιος νόσησαν βαριά από κορονοϊό. Πρώτος έφυγε ο 84χρονος πατέρας του, συνταξιούχος θεολόγος, λίγες ώρες μετά η σύζυγός του 79 ετών ενώ ο επίλογος σε αυτή την οικογενειακή τραγωδία γράφτηκε με τον χαμό του γιου τους.

«Στο σπίτι πέρασαν την περισσότερη ιστορία. Ήρθαν οριακά για την τελική νοσηλεία. Ήταν μη αναστρέψιμη η κατάσταση τους», πρόσθεσε ο κ. Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Αιματολογίας, Γιώργο Βασιλόπουλο, το 95% όσων νοσηλεύονται με κορονοϊό σήμερα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, είναι ανεμβολίαστοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ