Δίκη για βιτριόλι: Έφτασε στο Μικτό Ορκωτό η Ιωάννα Παλιοσπύρου


Δίκη για βιτριόλι: Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Λίγο πριν τις 9, η Ιωάννα Παλιοσπύρου έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, όπου σήμερα θα συνεχιστεί η δίκη για την εις βάρος της επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Τη σκυτάλη στο βήμα των μαρτύρων θα πάρουν σήμερα γιατροί που ασχολήθηκαν με την περίπτωση της Ιωάννας Παλιοσπύρου, με τις καταθέσεις τους να κρίνονται ιδιαιτέρως σημαντικές καθώς είναι εκείνοι που μέσω της ιδιότητας τους θα μπορούν να διατυπώσουν άποψη σχετικά με το έαν η επίθεση που δέχτηκε η νεαρή κοπέλα, θα μπορούσε να τη σκοτώσει.

Υπενθυμίζεται, ότι ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης στην πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του σχετικά με το θανατηφόρο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να επιφέρει η επίθεση αυτή στην Ιωάννα, σημειώνοντας ότι «από την πλήξη της με το εξαιρετικά επικίνδυνο ως άνω καυστικό υγρό, ενόψει της ποσότητας που δέχθηκε και της πυκνότητας της σύστασής του η παθούσα θα μπορούσε να έχει καταλήξει συνεπεία της σοβαρής έκθεσής της στη διαβρωτική των ιστών δράση του. (…) Τα εγκαύματα που υπέστη το θύμα ήταν βαρύτατα, ενώ λόγω της έκλυσης ατμών κατά την επαφή του θειικού οξέος με το δέρμα [εξωθερμική αντίδραση] υπήρξε σοβαρότατη πιθανότητα η παθούσα να εισπνεύσει τους παραχθέντες ατμούς από τη μύτη ή το στόμα, με άμεσο κίνδυνο ζωής της λόγω καταστροφής των πνευμόνων. Το αυτό επίσης και στην περίπτωση κατάποσής του, λόγω θανατηφόρας διάβρωσης του οισοφάγου ή των μεγάλων αγγείων του τραχήλου, εξαιτίας της εις βάθος δράσης του οξέος και της εσωτερικής αιμορραγίας που προκαλεί».

Επί αυτού του ζητήματος θα κληθούν να καταθέσουν οι γιατροί που βρίσκονται στη λίστα των μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και η Μαρία Καλοφώνου, Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Η μάρτυρας αναμένεται να περιγράψει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει σήμερα η Ιωάννα, τα χειρουργεία που έχει ήδη υποβληθεί, αλλά και όσα έπονται. «Το πρώτο τρίμηνο είχε χειρουργεία σχεδόν κάθε εβδομάδα γιατί υπήρχε θέμα ζωής ή θανάτου. Ήταν αναγκαία. Στη συνέχεια έγιναν πιο αραιά. Τώρα θα κάνουμε νέα χειρουργεία αλλά χωρίς τη διαδικασία του κατεπείγοντος για λειτουργικούς και αισθητικούς λόγους. Για αποκατάσταση θέσης όπως στον τράχηλο, στα χέρια, γύρω από το στόμα, στη μύτη» είχε αναφέρει σε συνέντευξή της η κυρία Καλοφώνου, αναφερόμενη στο Γολγοθά που ανεβαίνει η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται να ερωτηθεί και για την μάσκα που φοράει η Ιωάννα, αλλά και για τα όσα έπονται σε επίπεδο αποκατάστασης. «Η μάσκα είναι διπλή. Υπάρχει ένα φύλλο λεπτό σιλικόνης, το οποίο ακουμπά πάνω στο τραύμα και στη συνέχεια μια σκληρή πλαστική κατασκευή. Και τα δύο έχουν σκοπό να πιέζουν τις ουλές, γιατί οι μετεγκαυματικές ουλές έχουν την τάση να υπερτρέφονται, να φουσκώνουν, γι’ αυτό πρέπει να πιέζουμε τις ουλές. Η Ιωάννα φοράει αυτή τη διπλή μάσκα πολλές ώρες κάθε μέρα, παρά τη δυσκολία στην κίνηση που προκαλεί. Δεν είναι μια μάσκα που φόρεσε για να έρθει, είναι η θεραπεία της. Έχει καεί πέρα από το πρόσωπο, στον κορμό και τα χέρια. Τα σημεία χωρίς τραύματα είναι από τα γόνατα και κάτω» έχει εξηγήσει στο παρελθόν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ