Στο επίκεντρο του Ecofin ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας


Η πρόοδος στην εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ θα βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο του συμβουλίου Ecofin, με τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ να εξετάζουν τα διδάγματα που αντλήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2021, καθώς και την πιθανή μελλοντική πορεία.

Οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την πορεία των εργασιών όσον αφορά το SURE, ένα ευρωπαϊκό μέσο προσωρινής στήριξης για τον μετριασμό των κινδύνων ανεργίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το οποίο δρομολογήθηκε στο πλαίσιο της αντίδρασης της ΕΕ στην πανδημία COVID-19.

Οι υπουργοί θα συνεχίσουν να προετοιμάζονται για τη σύνοδο των υπουργών οικονομικών και των διοικητών κεντρικών τραπεζών της G20, καθώς και για τις ετήσιες συνόδους του ΔΝΤ, που έχουν προγραμματιστεί για τις 12-14 Οκτωβρίου 2021. Στο πλαίσιο αυτό, θα εγκρίνουν τους όρους εντολής της ΕΕ για τη G20 και τη δήλωση προς τη Διεθνή Νομισματική και Χρηματοπιστωτική Επιτροπή (ΔΝΧΕ).

Οι υπουργοί αναμένεται επίσης να εγκρίνουν συμπεράσματα σχετικά με τη χρηματοδότηση μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ενόψει της 26ης διάσκεψης των μερών της σύμβασης-πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP26) στη Γλασκόβη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παράσχει επίσης πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση εφαρμογής της νομοθεσίας στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Οι υπουργοί Οικονομικών θα πραγματοποιήσουν συζήτηση προσανατολισμού σχετικά με την αναθεώρηση των κανόνων προληπτικής εποπτείας για τις ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες, στο πλαίσιο της οδηγίας Φερεγγυότητα ΙΙ. Η συζήτηση θα βασιστεί στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οδηγία «Φερεγγυότητα ΙΙ».

Τέλος, η σλοβενική Προεδρία θα παράσχει ενημέρωση, σε δημόσια συνεδρίαση, σχετικά με τις τρέχουσες νομοθετικές προτάσεις στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ