Covid – 19: Το 90% του πληθυσμού μπορεί να χρειαστεί να εμβολιαστεί για να τερματιστεί η πανδημία


Covid – 19: Η ανοσία της αγέλης είναι όταν ένα μεγάλο ποσοστό ενός συγκεκριμένου πληθυσμού καθίσταται άνοσο σε έναν ιό. Δρ Adalja: Το χάπι θεραπείας της Merck για την COVID-19 θα «άλλαζε το παιχνίδι» Η γιατρός των λοιμωδών νοσημάτων προβλέπει ότι η νέα θεραπεία θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Δρ Έρικ Τοπόλ, ιδρυτής και διευθυντής του Ινστιτούτου Μεταφράσεων Έρευνας Scripps, δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Κυριακή ότι έως και το 90% των Αμερικανών μπορεί να χρειαστεί να εμβολιαστεί για να τερματιστεί η πανδημία της COVID-19. “Τώρα χρειαζόμαστε 85 έως 95% εμβολιασμένο κατά της Delta”, δήλωσε στο USA Today.

Ο Τομ ΜακΚάρθι, επικεφαλής του Τμήματος Αντίδρασης COVID του Τμήματος Υγείας του Ρόουντ Άιλαντ, ανέφερε επίσης τον αριθμό σε περίπου 90%, επικαλούμενος την παραλλαγή Delta, ανέφερε η εφημερίδα. Ο Δρ Anthony Fauci, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, δήλωσε στους New York Times σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο και είπε ότι μεταξύ 70% και 90% του πληθυσμού των ΗΠΑ θα πρέπει να εμβολιαστεί κατά της COVID-19 για να φτάσει η χώρα σε ανοσία αγέλης.

Η Καλιφόρνια γίνεται η πρώτη πολιτεία που απαιτεί εμβόλιο COVID για μαθητές “Πραγματικά δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός. Νομίζω ότι το πραγματικό εύρος είναι κάπου μεταξύ 70 και 90 τοις εκατό. Αλλά, δεν πρόκειται να πω το 90 τοις εκατό”, είπε τότε. Η ανοσία της αγέλης είναι όταν ένα μεγάλο ποσοστό ενός συγκεκριμένου πληθυσμού καθίσταται άνοσο σε έναν ιό. Η ανοσία μπορεί να συμβεί φυσικά ή μέσω εμβολίων για την πρόληψη ιογενών λοιμώξεων όπως η γρίπη και η COVID-19. Περίπου το 56 τοις εκατό των ΗΠΑ, ή 185 εκατομμύρια θεωρείται ότι είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Ο Fauci την Κυριακή πρότεινε ότι οι Αμερικανοί ίσως χρειαστεί να περάσουν τα Χριστούγεννα του 2021 μόνοι. Είπε στο “Face The Nation” του CBS ότι είναι πολύ νωρίς για να το πει. “Πρέπει να επικεντρωθούμε στη συνέχιση της μείωσης αυτών των αριθμών και να μην προσπαθούμε να πηδήξουμε εβδομάδες ή μήνες και να πούμε τι θα κάνουμε σε μια συγκεκριμένη στιγμή”, δήλωσε ο Fauci.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ