Θανάσης Πλεύρης: Σε ανακοίνωση προνομίων για τους εμβολιασμένους, αναμένεται να προχωρήσει την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας


Θανάσης Πλεύρης: Αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις για τα δικαιώματα όσων έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Σε ανακοίνωση προνομίων για τους εμβολιασμένους, αναμένεται να προχωρήσει την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας. Ο Θάνος Πλεύρης πρόκειται να ξεκαθαρίσει πως στους κλειστούς χώρους όπου υπάρχουν μόνον εμβολιασμένοι, θα παρέχεται η δυνατότητα μίας (σχεδόν) κανονικότητας, όπως ζωντανή μουσική, με χρήση μάσκας και με μικρούς περιορισμούς στον αριθμό των συμμετεχόντων.

Στους μικτούς χώρους, όπου συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, θα ισχύουν οι σημερινοί περιορισμοί, δηλαδή τήρηση των αποστάσεων και όχι ζωντανή μουσική.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες πως ο Οκτώβριος του 2021 θα είναι διαφορετικός από τον περυσινό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το φετινό κριτήριο δεν θα έχει να κάνει τόσο με τη διασπορά του ιού, όσο με την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας, ανά περιοχή.

“Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown”, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Υγείας την Τετάρτη. Την ίδια μέρα, αναμένεται να ανακοινωθεί και ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει ξανά σε κανονική λειτουργία την εστίαση και την ψυχαγωγία. Πρόκειται για μία δύσκολη “άσκηση”, την οποία έχει αναθέσει στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Στην παρούσα φάση, πρόσβαση στους κλειστούς χώρους της εστίασης έχουν αποκλειστικά και μόνον οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.

Κρούσματα

Μιλώντας το πρωί στον Σκάι, ο Θάνος Πλεύρης συνέδεσε τον εμβολιασμό με τον αριθμό των κρουσμάτων, λέγοντας πως όπου υστερούν οι εμβολιασμοί είναι περισσότερες οι νοσηλείες ασθενών με Covid.

Τόνισε πως το 90% των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστο και ότι το 70% των ενηλίκων στην Ελλάδα είναι εμβολιασμένο.

Σε σχέση με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, σημείωσε πως θα ληφθούν σε συνεννόηση με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Για το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν, υπογράμμισε πως στους κλειστούς χώρους – όπου μπαίνουν μόνον εμβολιασμένοι – θα υπάρχει ένα καθεστώς μεγαλύτερης ελευθερίας: “πολύ μεγαλύτερης, να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο της κανονικότητας”, διευκρίνισε.

Εκεί που είναι μικτοί χώροι και για την προστασία των ανεμβολίαστων, θα υπάρχουν υποχρεωτικά μέτρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ