Το Facebook «έπεσε» το Τelegram ανέβηκε: «Ο θάνατός σου η ζωή μου» για τους τεχνολογικούς κολοσσούς


Η εξάωρη διακοπή λειτουργίας του Facebook -και των θυγατρικών του Instagram και Whatsapp- που αναστάτωσε χθες τον πλανήτη ωφέλησε τους μεγάλους ανταγωνιστές. Και έκανε εκατομμύρια χρήστες να αναζητήσουν νέους ασφαλείς τρόπους επικοινωνίας.

Το…φιάσκο του Facebook έδωσε το φιλί της ζωής στους μεγάλους ανταγωνιστές του. Υπάλληλοι της εταιρείας εκμυστηρεύτηκαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως το «μπλακάουτ» στη δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, προκλήθηκε από εσωτερικό λάθος στη διαχείριση της διαδικτυακής κίνησης προς τα συστήματά της.

Και ενώ η παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα επιχειρεί ακόμη να λύσει το γρίφο, η κατάρρευση του Facebook «έστειλε» εκατομμύρια χρήστες στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram και Signal.

Και οι δύο είδαν τους χρήστες τους να αυξάνονται κατά τη διάρκεια της διακοπής του Facebook. Εκατομμύρια νέοι χρήστες προσχώρησαν στο Signal, μία εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων για κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές της οποίας το σημαντικότερο χαρακτηριστικό είναι οτι δίνει έμφαση στην ασφάλεια. Tην έχει εγκρίνει μεταξύ άλλων o Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην υπάλληλος των NSA και CIA που αποκάλυψε στοιχεία για τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Sensor Tower, το Telegram, το οποίο έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το WhatsApp, σημείωσε άνοδο 55 θέσεων στην κορυφή του διαγράμματος χρήσης του iPhone στις ΗΠΑ.

Το Facebook υπέστη διακοπή έξι ωρών που επεκτάθηκε και στο WhatsApp messenger, το δημοφικές κοινωνικό δίκτυο και την εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών Instagram, αποκλείοντας πολλούς από τους 2,7 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Η κατάσταση «αδρανοποίησε» μερικούς από τους υπαλλήλους της εταιρείας και έκανε τον διευθύνοντα σύμβουλο Mark Zuckerberg να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Η απώλεια του Facebook μετατράπηκε σε κέρδος για τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το δίκτυο Twitter παρέμεινε ενεργό με τον διευθύνοντα σύμβουλο Τζακ Ντόρσεϊ να εκφράζει δημόσια την υποστήριξή του για το Signal ως κατάλληλη εναλλακτική λύση στο WhatsApp και να ενισχύει την προτροπή του Σνόουντεν να απομακρυνθούν από τις εφαρμογές που ανήκουν στο Facebook.

Στην εφαρμογή κοινωνικού ήχου για iOS και Android Clubhouse, όπου οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν σε αίθουσες συνομιλίας ήχου που φιλοξενούν ομάδες χιλιάδων ατόμων, όλες οι μετρήσεις επίσης αυξήθηκαν.

Η έμφαση του Signal στο απόρρητο και η πολιτική του να μην συλλέγει δεδομένα για τους χρήστες του το έχει κάνει αγαπημένο μέσο για εκείνους που αναζητούν ασφαλείς επικοινωνίες. Το Telegram πρόσθεσε επίσης εκατομμύρια χρήστες μετά τις σημαντικές διακοπές λειτουργίας του WhatsApp.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ