Θεσσαλονίκη: Διακόπηκε η δίκη 36χρονου που κατηγορείται ότι δολοφόνησε οικιακό βοηθό

Στο Στρατοδικείο εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας οικιακού βοηθού στη Θεσσαλονίκη 

Στο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας ενός 25χρονου μπάτλερ από τη Σρι Λάνκα το 2013. Στο εδώλιο κάθεται ένας 36χρονος ο οποίος φέρεται να τέλεσε το έγκλημα την περίοδο της στρατιωτικής θητείας του.

Σύμφωνα με βούλευμα του στρατιωτικού δικαστικού συμβουλίου, η δολοφονία του νεαρού μπάτλερ τελέστηκε τον Φεβρουάριο του 2013. Όπως περιγράφεται στα δικαστικά έγγραφα, το 25χρονο θύμα εργαζόταν στην έπαυλη της οικογένειας του 36χρονου, στους Ελαιώνες Πυλαίας. Το πτώμα του βρέθηκε να επιπλέει στην πισίνα της πολυτελούς βίλας κι έφερε σημάδια που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι στραγγαλίστηκε.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, αρχικά, η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο όμως αποφάσισε ότι δεν έχει δικαιοδοσία να τη δικάσει, καθώς ο κατηγορούμενος κατά το διάστημα που φέρεται να τέλεσε την πράξη, υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.

Σε αυτές τις συνθήκες, ο δικαστικός φάκελος διαβιβάστηκε στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη και μετά τη νέα ανάκριση που ακολούθησε, η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο του Πενταμελούς Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση ήταν προσδιορισμένη να ξεκινήσει σήμερα Τρίτη αλλά το Στρατοδικείο έκανε δεκτό αίτημα των δικηγόρων για ολιγοήμερη διακοπή, λόγω υποχρεώσεών τους στα πολιτικά δικαστήρια.

Προηγουμένως και μετά την ανάγνωση του καταλόγου των μαρτύρων, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως που τού αποδίδεται, δηλώνοντας ότι είναι αθώος.

Τελικώς η δίκη του 36χρονου διακόπηκε για τις 20 Οκτωβρίου και έως τότε ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here