Ομορφιά Αρχαία Ελλάδα: Δοκιμάστε 5 μυστικά ομορφιάς από την αρχαιότητα


Οι αρχαίοι Έλληνες ανέπτυξαν έναν αξιοζήλευτο πολιτισμό. Ήταν όμως επίσης γνωστοί για την σημασία που έδειχναν για την ομορφιά και την ευεξία. “Νους υγιής εν σώματι υγιεί” άλλωστε. Ο τόπος είναι ευλογημένος με αγνά φρούτα και λαχανικά, βότανα και μυρωδικά. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται μυστικά ομορφιάς, βασισμένα σε αυτά τα αγνά υλικά. Παρακάτω βρείτε τα αρχαία ελληνικά μυστικά περιποίησης της επιδερμίδας τους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και σήμερα.

Χρησιμοποιήστε μια αντιβακτηριακή και θεραπευτική μάσκα προσώπου με μέλι

Ένα από τα πιο κοινά σκευάσματα μάσκας στην αρχαία Ελλάδα είναι η ανάμειξη ελαιολάδου και μελιού. Το μέλι είναι ένα από τα πιο φυσικά αντιβακτηριακά συστατικά ενώ το ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά θεραπευτικό. Πριν από το μπάνιο σας, τοποθετήστε 1/4 φλιτζάνι μέλι σε ένα μικρό βάζο ή μπολ. Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα ζεστού νερού στο μέλι για να γίνει το μέλι να απλώνεται πιο εύκολα. Ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με μέλι. Εφαρμόστε με ένα καθαρό πινέλο μακιγιάζ στο πρόσωπό σας. Αφήστε το μείγμα να μείνει για 10 λεπτά και αφαιρέστε με ένα πανί.

Το μέλι, λόγω των πολυσακχαριτών, προσελκύει και απορροφά τα μόρια του νερού από το περιβάλλον, λειτουργώντας σαν Εκτός από τις υδροσυγκρατητικές του ιδιότητες, το μέλι έχει κλινικά αποδειχθεί ότι επιταχύνει τη βιοσύνθεση και την ωρίμανση των ινών κολλαγόνου, έτσι βελτιώνει την ελαστικότητα και την τραχύτητα του δέρματος και παρέχει βελούδινη υφή. Επιπλέον, το θυμαρίσιο μέλι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, αμινοξέα και φλαβονοειδή, έτσι παρέχει αντιοξειδωτική προστασία και θρέφει τις ξηρές περιοχές του δέρματος.

Κάντε απολέπιση στους αγκώνες και τα γόνατά σας με ένα scrub αλατιού

Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν αλάτι της Μεσογείου αναμεμειγμένο με ελαιόλαδο για να τρίψουν και να κάνουν απολέπιση στο ξηρό, εκτεθειμένο στον ήλιο σώμα τους. Ανακατέψτε ίσα μέρη από αλάτι Epsom και ελαιόλαδο και τρίψτε τους αγκώνες και τα σκληρά μέρη του σώματός σας. Αφήστε το μείγμα και στο ντους σας, έτσι ώστε να παρέχει επιπλέον αποτοξινωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.”

Χρησιμοποιήστε ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι

Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν ένα από τα πιο συνηθισμένα τρόφιμά τους, το γιαούρτι, για να διαλύσουν το νεκρό δέρμα και να συσφίξουν τους πόρους. Το γιαούρτι είναι μια φυσική μορφή γαλακτικού οξέος. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε κάθε τέσσερις κουταλιές ελληνικό γιαούρτι και εφαρμόστε το στο πρόσωπο για 10 λεπτά. Αφαιρέστε με ένα ζεστό πανί. Για εκατοντάδες χρόνια, ήταν το πιο γνωστό φάρμακο στο οποίο απευθύνονται οι Ελληνίδες μητέρες και γιαγιάδες για την ανακούφιση από τα ηλιακά εγκαύματα.

Αποτοξίνωση του δέρματος με βότανα

Στην Ελλάδα χρησιμοποιούσαν ανέκαθεν αποξηραμένα λουλούδια και βότανα. Στο σπίτι, χρησιμοποιήστε σακουλάκια τσαγιού στο πίσω μέρος του ντουλαπιού σας και ρίξτε τα σε ένα ζεστό ατμόλουτρο. Αφήστε το για 20 λεπτά. Προτιμήστε μάλιστα το πράσινο τσάι, καθώς είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό.

Δοκιμάστε το ελαιόλαδο ως ενυδατικό

Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την ελιά για τα πάντα, όπως για ενυδάτωση του δέρματος και των μαλλιών. Το ελαιόλαδο ονομάστηκε υγρός χρυσός από τον Όμηρο και είχε σχεδόν μυθική θέση στην αρχαία Ελλάδα. Οι αρχαίες γυναίκες της Κρήτης το χρησιμοποιούσαν για τα μαλλιά, το πρόσωπο και το σώμα τους. Είναι μια φυσική πηγή βιταμινών, μέταλλα, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά. Θρέφει το δέρμα βαθιά ενώ κλειδώνει και την υγρασία, αποτρέποντας την διαδερμική απώλεια νερού και αποκαθιστώντας την ελαστικότητα για να διατηρήσει το νεανικό δέρμα που ενυδατώνεται, ανανεώνεται και μαλακώνει αμέσως. Βάλτε μια μικρή ποσότητα ελαιολάδου στο χέρι σας και πιέστε το ελαφρά στο πρόσωπό σας. Η ελιά είναι γεμάτη με οξέα και τοκοφερόλες που θεραπεύουν και θρέφουν το δέρμα. 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ