Σοφία Νικολάου από τον Βόλο: Έως το 2025 «φεύγουν» οι φυλακές από τον Βόλο


Τη μετεγκατάσταση του Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου έως το 2025 ανακοίνωσε από τον Βόλο η Γεν. Γραμματέας Αντεγκληματικής κ. Σοφία Νικολάου, επισημαίνοντας πως το παρόν σωφρονιστικό κατάστημα θα μετεγκατασταθεί στις φυλακές Κασσαβέτειας σε 200 στρέμματα και θα εξελιχθεί σε Πολυδύναμο Κατάστημα Κράτησης ανηλίκων και νεαρών, χωρητικότητας 800 περίπου ατόμων.

Η κ. Νικολάου συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, επισκέφθηκε σήμερα το Κατάστημα Κράτησης της Κασσαβέτειας, αλλά και το Κατάστημα Κράτησης Νέων στην περιοχή της Χιλιαδού στον Βόλο. Από εκεί η Γεν. Γραμματέας ανακοίνωσε πως μέσα στα επόμενα τρία χρόνια οι φυλακές, που βρίσκονται μέσα στον ιστό της πόλης, δίπλα σε σχολεία θα μετεγκατασταθούν σε νέο χώρο, 200 στρεμμάτων στις φυλακές Κασσαβέτειας.

Τόνισε πως θα δημιουργηθεί Πολυδύναμο Κατάστημα Κράτησης ανηλίκων και νέων, μια σύγχρονη μονάδα σε 200 στρέμματα με χωρητικότητα 800 περίπου ατόμων. Το Πολυδύναμο Κατάστημα Κράτησης ανήλικων και νεαρών θα έχει πτέρυγα υποδίκων, πτέρυγα καταδίκων, πειθαρχικό, ψυχιατρικό τμήμα, αλλά και πολλούς εκπαιδευτικούς χώρους.

Επεσήμανε πως η μετεγκατάσταση είναι εξασφαλισμένη και θα γίνει με πόρους του ΕΣΠΑ ή από εναλλακτικό χρηματοδοτικό εργαλείο, ενώ στη θέση των φυλακών στη Χιλιαδού, καθώς ο χώρος θα παραδοθεί στον Δήμο Βόλου, υπάρχει η πρόταση για τη δημιουργία Κέντρου Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος καλωσόρισε την κ. Νικολάου και δήλωσε ότι είναι ευτυχής για την παρουσία της σε αυτή την θέση, καθώς από προσωπική εμπειρία από την γνωριμία του μαζί της, είναι βέβαιος ότι το έργο θα προχωρήσει γρήγορα, καθώς παρέμενε βαλτωμένο επί 22 χρόνια, όπως τόσα άλλα στην περιοχή.

Με πληροφορίες από magnesianews.gr, e-volos.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ