Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει πανδημία και κοινωνικά θέματα – Μετωπική με Μητσοτάκη επιδιώκει ο Τσίπρας


Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να αναμετρηθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Να επαναφέρει την πολιτική ατζέντα στο ζήτημα της πανδημίας, αλλά και στα κοινωνικά προβλήματα τα οποία αυτή προκαλεί, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ρόλο πρωταγωνιστή σε αυτή τη νέα επίθεση που εξαπολύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης έχει και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας, που επιδιώκει ακόμα μία κοινοβουλευτική μετωπική σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει την Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία, όσο τεκμηριωμένα κι αν είναι επιχειρήματα και σοβαρές οι ανησυχίες που εκφράζει ως προς ορισμένα κομμάτια της, έχει ως αποτέλεσμα να δέχεται τα καθημερινά πυρά της κυβερνητικής πλευράς, αλλά και του φιλοκυβερνητικού Τύπου. Αυτές οι επιθέσεις δεν φαίνεται να τους πτοούν, καθώς υπερασπίζονται τις θέσεις του με όλους τους τρόπους.

Την ίδια όμως στιγμή, στη Κουμουνδούρου αντιλαμβάνονται ότι το Μέγαρο Μαξίμου εργαλειοποιεί ένα μεγάλο εθνικό θέμα, τη Συμφωνία με τη Γαλλία, με σκοπό να τραβήξει τη προσοχή μακριά από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, με πρώτο και κύριο την επίμονη παρουσία της πανδημίας και των παράπλευρών προβλημάτων που αυτή δημιουργεί στη καθημερινότητα των πολιτών.

Υπό αυτό το πρίσμα, η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ακριβώς για αυτό το θέμα και τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μόνο τυχαία δεν είναι. Πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσα τους και η Θεσσαλονίκης, βρίσκονται σε άτυπα λοκ ντάουν. Παρά τη συγκεκριμένη τακτική, οι νεκροί από τις επιπλοκές του ιού είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το εμβολιαστικό πρόγραμμα φαίνεται να έχει βαλτώσει για τα καλά. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, πριν καλά καλά η χώρα βγει από το τέταρτο κύμα της πανδημίας, θα βρεθεί αντιμέτωπη με το πέμπτο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε, εμμέσως, προειδοποιήσει από τη Δευτέρα για το τι θα ακολουθούσε τις επόμενες ημέρες. Αν και η ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν, ως επί το πλείστον, για τα εθνικά θέματα και τη Συμφωνία με τη Γαλλία, εκείνος αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι στη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα εξαιτίας της πανδημίας. Μάλιστα, χρεώνει εξ ολοκλήρου στους κυβερνητικούς χειρισμούς την κατάταξη της χώρας μας στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης σε θύματα αναλογικά με τον πληθυσμό.

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να αναμετρηθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες για το ζήτημα αυτό. Αφενός διότι το αξιολογεί ως το νούμερα ένα πρόβλημα της χώρας σήμερα, αφετέρου γιατί πιστεύει ότι μπορεί να αναδείξει τις πραγματικές ευθύνες που βαραίνουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την έκταση της πανδημίας.

Την ίδια, όμως, στιγμή, η πανδημία -πέραν των προβλημάτων που προκαλεί αυτή καθ΄αυτή- έχει αρκετές παρενέργειες και στη ζωή των πολιτών. Και ιδιαίτερα στα πλέον αδύναμα στρώματα του πληθυσμού και κυρίως στους ανθρώπους που χάνουν τα μεροκάματα τους από τα λοκ ντάουν που επιβάλλονται σε διάφορες περιοχές της χώρας και πλέον δεν λαμβάνουν, πλέον, καμία κρατική στήριξη.

Μάλιστα, από τη Κουμουνδούρου θεωρούν ότι όχι μόνο έχουν να αντιμετωπίσουν οι συγκεκριμένοι πολίτες τεράστιο βιοποριστικό πρόβλημα, αλλά ταυτόχρονα χλευάζονται από τα κυβερνητικά στελέχη. Γι’ αυτό και ο Νάσος Ηλιόπουλος επιτέθηκε, χθες, με ιδιαίτερη σφοδρότητα στους Άδωνη Γεωργιάδη και Γιάννη Οικονόμου, θέλοντας να αναδείξει την κυβερνητική «αναλγησία» ως προς το θέμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ