Σήμερα οι ανακοινώσεις για νέες ελευθερίες στους εμβολιασμένους – Το σκεπτικό της κυβέρνησης


Το σκεπτικό της κυβέρνησης για τις νέες ελευθερίες στους εμβολιασμένους – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Eνα νέο πλαίσιο με περισσότερες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους θα ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση διά στόματος του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν πως όσοι έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουν σχεδόν απόλυτη ελευθερία και η ζωή τους να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα, ενώ στον αντίποδα οι ανεμβολίαστοι θα υπόκεινται σε περιορισμούς. Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να πειστούν οι επιφυλακτικοί και να σπεύσουν να εμβολιαστούν, προκειμένου να διαμορφωθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας. Πάντως ο ρυθμός εμβολιασμού παραμένει σε περιορισμένα επίπεδα και τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν μόλις 5.246 πρώτοι εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και στις κόκκινες περιοχές όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα. Eπίσης οι εμβολιασμένοι αναμένεται να μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους χωρίς τη χρήση μάσκας, ενώ δεν αποκλείεται η διασκέδαση να γίνεται για τους εμβολιασμένους μετά μουσικής και χωρίς περιορισμό στο ωράριο. Παράλληλα φαίνεται πως θα αυξηθεί ο αριθμό των ατόμων στα τραπέζια σε καταστήματα.

Σχετικά με το νέο πλαίσιο για τους εμβολιασμένους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε πως ο σχεδιασμός προσαρμόζεται ανάλογα στις συνθήκες και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχημένο ένα σχέδιο που έχει εφαρμοστεί έως σήμερα και έχει οδηγήσει 2 στους 3 πολίτες να είναι θωρακισμένοι απέναντι στην πανδημία. Για την πλήρη κατάργηση των lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Αύριο ο κ. Πλεύρης θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δικαιούνται να έχουν προνόμια για την συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια».

Φέτος δεν είναι όπως πέρυσι και έχουμε πολλούς εμβολιασμένους, είπε ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τις παρελάσεις. Ο κόσμος δικαιούται και αξίζει μια κανονικότητα. Η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει και να ζήσουμε συνθήκες σκληρού lockdown. Να πω, ότι παρατηρώντας κανείς τους αριθμούς και όσους είναι διασωληνωμένοι, διαπιστώνει ότι αφορά σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Ας είναι ένα μήνυμα αυτό για να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να αξιoποιήσουν το δώρο της επιστήμης, είπε χαρακτηριστικά.

Εκτός απροόπτου σήμερα θα ανακοινωθεί και η δημιουργία μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία θα είναι ολιγομελής και θα έχει ρόλο και για άλλα θέματα υγείας εκτός του κορονοϊού. Η επιτροπή των ειδικών θα παραμείνει ως έχει και θα συνεχίσει να συνεδριάζει και να εισηγείται μέτρα αναλόγως της εξέλιξης των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ