Ο γιατρός Παυλάκης απαντά για το «Χρωστάμε στον Χάρο»: Δεν είναι καλό να χώνουμε το κεφάλι στην άμμο


Εξηγήσεις για τη φράση «χρωστάμε στον Χάρο» που χρησιμοποίησε για την πανδημία του κορονοϊού έδωσε ο γιατρός Γιώργος Παυλάκης

Σε εξηγήσεις για τη φράση «χρωστάμε στον Χάρο που δεν έχουμε θρηνήσει περισσότερα θύματα» από τον κορονοϊό που χρησιμοποίησε προκειμένου να σημάνει συναγερμό για τους ηλικιωμένους προχώρησε ο γιατρός Γιώργος Παυλάκης με ανάρτησή του στο Facebook.

O κ. Παυλάκης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «δεν περίμενα να παρεξηγηθεί μια τόσο απλή και αληθινή μου δήλωση» επιμένοντας ότι αν και η Ελλάδα τα πήγε «πολύ καλά» στον πρώτο χρόνο της πανδημίας του κορονοϊού σε σχέση με άλλες χώρες με καλύτερα συστήματα υγείας «αυτό το αρχικό πλεονέκτημα εξαφανίζεται» με αποτέλεσμα «ολοένα και περισσότεροι ηλικιωμένοι, ασθενείς και ανοσοκατεσταλμένοι να βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο».

«Το χειρότερο είναι ότι στην Ελλάδα πάρα πoλλοί ευάλωτοι από τον ιό δεν κάνουν καν την προσπάθεια να εμβολιαστούν ή να προστατευθούν. Πρακτικά οι μισοί Έλληνες ειναι απροστάτευτοι, και πολλοί έχουν μια συμπεριφορά που προκαλεί αντί να εμποδίζει τον ιο. Αυτό λοιπόν εγώ το σχηματοποίησα στο “Χρωστάμε στον Χάρο”, γιατί προστατευθήκαμε την πρώτη περίοδο και τώρα δεν δείχνουμε την ίδια προθυμία που δούλεψε με υπέροχα αποτελέσματα στην αρχή της επιδημίας» σημειώνει ο κ. Παυλάκης.

Όσον αφορά, δε, την πρόβλεψή του για το τι θα γίνει τον χειμώνα ο Γιώργος Παυλάκης γράφει ότι «θα είμαι μάλλον με τους πεσιμιστές, δηλαδή ότι ο χειμώνας θα είναι πιο δύσκολος απ’ ό,τι χρειάζεται».

Η ανάρτηση του Γιώργου Παυλάκη για το «Χρωστάμε στον Χάρο»


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ