H Τουρκία προκαλεί ξανά: Ζητά αποστρατιωκοποίηση των νησιών με επιστολή της στον ΟΗΕ


Την προκλητική στάση που έχει επιδείξει η Τουρκία το τελευταίο διάστημα επιβεβαιώνει η επιστολή στον ΟΗΕ

Τα προκλητικά ζητήματα της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας και της αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών επαναφέρει η Τουρκία ξεχνώντας ότι είναι αυτή που διατηρεί το casus belli απέναντι στην Ελλάδα.

Τα προκλητικά αυτά τουρκικά επιχειρήματα περιλαμβάνονται σε επιστολή με αποδέκτη τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, και αποστολέα τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Στην επιστολή που εστάλη στις 30 Σεπτεμβρίου αναφέρει, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την Καθημερινή, ότι «η Τουρκία καλεί για μια ακόμη φορά την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις προβλέψεις αποστρατιωτικοποίησης» μιας σειράς συνθηκών «και να επαναφέρει το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου όπως ήταν πριν από την πραγματοποίηση των παραβιάσεων της Ελλάδας».

Μάλιστα τονίζεται ότι από την στιγμή που η Ελλάδα διατηρεί στρατιωτική παρουσία σε συγκεκριμένα νησιά, χάνει τα δικαιώματα που απορρέουν γι’ αυτά από τις συνθήκες Λωζάνης και Παρισιού.

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στον ΟΗΕ κάνει ονομαστική αναφορά για το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης για Μυτιλήνη, Σάμο, Χίο και Ικαρία προσθέτοντας ότι για τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη οι προβλέψεις είναι ακόμα αυστηρότερες «λόγω της εγγύτητας στην τουρκική ενδοχώρα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ