Koρονοϊός: Δήμαρχος Καρδίτσας: Κατακόρυφη η αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή λόγω γάμων


Koρονοϊός: Την έντονη ανησυχία του, για την πορεία της πανδημίας στην Καρδίτσα, εξέφρασε ο δήμαρχος, Βασίλης Τσιάκος.

«Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων είναι να μπει η περιοχή μας στο κόκκινο, μια εξέλιξη που πρέπει να μας προβληματίσει. Παρουσιάστηκε μια κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα. Εμείς δεν είμαστε από αυτούς που έκαναν τα κορονοπάρτι, αλλά έγιναν κάποιοι γάμοι, που ανέβασαν τα ποσοστά» τόνισε ο δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Καθημερινά σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, γίνονται ράπιντ τεστ, σε 5-6 σημεία και σε χωριά όπου εντοπίζονται προβλήματα, προσέθεσε, ενώ χαρακτήρισε ικανοποιητικό το επίπεδο εμβολιασμών στην περιοχή, με την Καρδίτσα στην δεύτερη στην περιφέρεια Θεσσαλίας σε ποσοστό εμβολιασμένων, κοντά στο 60%.

Ο δήμαρχος της πόλης κάλεσε τους πολίτες να πειθαρχήσουν για να μπουν πάλι στην κανονικότητα, προκειμένου να αποφύγουν την επιβολή απαγορευτικών μέτρων που θα έχουν επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, ιδίως και μετά τον Ιανό που πέρασε πέρσι στην περιοχή, ο μεγαλύτερος κυκλώνας των τελευταίων 150 ετών στην Μεσόγειο, σύμφωνα με τελευταίες επιστημονικές μελέτες. «Το νερό του Ιανού ήταν το διπλάσιο από αυτό που έπεσε στην Γερμανία που πνίγηκαν 300 άτομα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάκος.

Στον δήμο Καρδίτσας έχει αποκατασταθεί το 99% των υποδομών που είχαν καταρρεύσει, πλην αυτών που έχει αναλάβει να κάνει το Υπουργείο Υποδομών μέσω της ΤΕΡΝΑ, ένα έργο 143 εκατ. που περιλαμβάνει 3 δήμους, με την σύμβαση να αναμένεται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα. «Η κλιματική αλλαγή δεν μας έχει χτυπήσει απλώς την πόρτα, την έχει γκρεμίσει. Για να μπορέσουμε να πούμε ότι είναι αντιπλημμυρικά θωρακισμένη μια περιοχή χρειάζονται πολλά εκατομμύρια για έργα που να κρατούν τα νερά στις ορεινές περιοχές».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ