Πέντε χρυσοί κανόνες για να αποφύγετε τα σημάδια ακμής


Μέχρι σήμερα, οι συνήθεις θεραπείες για την ακμή επικεντρώνονταν σε ένα συγκεκριμένο βακτήριο με μεγάλη σημασία σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της ακμής: το C. Acnes.  Πρόσφατες έρευνες κατέδειξαν ότι ένα διαφορετικό γένος παίζει επίσης  σπουδαίο ρόλο στην προκαλούμενη φλεγμονή στην επιφάνεια του δέρματος: ο Σταφυλόκοκκος. Στο δέρμα με τάση ακμής, το μικροβίωμα -το ζωντανό οικοσύστημα που  ζει στην επιφάνειά του- παρουσιάζει έλλειψη ισορροπίας. Πέραν της  παρουσίας του C. Acnes, παρατηρείται υπερανάπτυξη του Σταφυλόκοκκου. Η ανισορροπία αυτή μπορεί να  προκαλέσει αλλεπάλληλες φλεγμονώδεις αντιδράσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι ατέλειες  επανεμφανίζονται -ακόμα και μετά από αποτελεσματική θεραπεία.

Στα πλαίσια του 14ου Πανελλήνιου συνεδρίου Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας που επισημάνθηκε η σημασία της διαχείρισης του μικροβιώματος. Πρόκειται για τον  πληθυσμό των μικροβίων που ζει πάνω στο δέρμα μας αλλά και σε άλλα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού και εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα – σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση πολλών δερματολογικών παθήσεων όπως η ακμή, η ψωρίαση και η ατοπική δερματίτιδα.

Το να σκοτώνεις τα βακτήρια στον οργανισμό δεν είναι πλέον ο σωστός τρόπος για να θεραπεύσεις μια ασθένεια. Υπάρχουν καινοτόμα δερμοκαλλυντικά προϊόντα που στοχεύουν στη  διαχείριση της ακμής αλλά και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Διορθώνουν τις σοβαρές ατέλειες και προλαμβάνουν τα σημάδια. Προτείνονται επίσης και ως μονοθεραπεία ή ως συμπληρωματική αγωγή συνταγογραφούμενης φαρμακευτικής αγωγής. Η αποτελεσματικότητά τους παρατηρείται από τις πρώτες κιόλας 12 ώρες.

Ένα καινοτόμο σύμπλοκο πρεβιοτικών συστατικών συμβάλλει στην επανεξισορρόπηση του μικροβιώματος, στην ενίσχυση του φυσικού αμυντικού  μηχανισμού του δέρματος, και στη ρύθμιση της φλεγμονής.

Τι σημαίνει αυτό για το δέρμα με τάση ακμής;

Το μικροβίωμα του δέρματος ανακτά την ισορροπία του. Η χαμηλού βαθμού φλεγμονή υποχωρεί, με αποτέλεσμα τη συνολική βελτίωση των ατελειών και των σημαδιών της ακμής και η υποτροπή της ακμής περιορίζεται.

Οι 5 Χρυσοί Κανόνες για να αποφύγεις τα σημάδια ακμής και τις ουλές:

  • Μην τσιμπάς ή ζουλάς τα σπυράκια έτσι εντείνεται η φλεγμονή και εξαπλώνεται η μόλυνση.
  • Μην χρησιμοποιείς σκληρά προϊόντα καθαρισμού ή peeling καθώς οποιοδήποτε επιθετικό προϊόν θα επιδεινώσει τη φλεγμονή που ευθύνεται για τις ουλές και τα σημάδια.
  • Μην παραλείπεις την ενυδάτωση αλλά διάλεξε ένα μη λιπαρό ενυδατικό προϊόν. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη σωστή επούλωση.
  • Μην παραλείπεις την προστασία SPF επειδή πιστεύεις ότι είναι λιπαρή ή ότι θα φράξει τους πόρους. Η ακτινοβολία UV επιδεινώνει την εμφάνιση των ουλών και των σκούρων σημαδιών, οπότε χρησιμοποίησε καθημερινά ένα μη λιπαρό, μη φαγεσωρογόνο αντηλιακό προϊόν.
  • Μην διστάσεις να συμβουλευτείς ένα δερματολόγο για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε ζητήματος σχετικά με την ακμή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ