Παραγγελία Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για διερεύνηση ρατσιστικών επιθέσεων και ναζιστικών περιστατικών


Παραγγελία για διερεύνηση και άλλων αδικημάτων, όπως αυτού της εγκληματικής οργάνωσης, έδωσε προς τους εισαγγελείς εφετών της Αθήνας και Θεσσαλονίκης ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Αφορμή για την παραγγελία αποτέλεσαν τα βίαια επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα από φιλοφασιστικά στοιχεία και τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, όπως και η ανακοίνωση – καταγγελία των δικηγόρων Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη, δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στην εισαγγελική παραγγελία υπογραμμίζεται ότι αν και η δικαιοσύνη έχει ήδη παρέμβει για τα συγκεκριμένα περιστατικά, υπάρχει «έδαφος και αφορμή για περαιτέρω δικονομική παρέμβαση, προς το σκοπό ελέγχου διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιοποίνων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις».

Ολόκληρη η παραγγελία:

«Διαβιβάζουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, που αφορούν στα επεισόδια σε Σταυρούπολη και Νέο Ηράκλειο, καθώς και δημοσιευθείσα στον ηλεκτρονικό τύπο ανακοίνωση – καταγγελία των δικηγόρων Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη, και, παρακαλούμε στα πλαίσια της από το άρθρο 32 ΚΠΔ λειτουργικής σας αρμοδιότητας να αξιολογήσετε τα καταγγελλόμενα με αφορμή και αναφορά και στα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα πρόσφατα στις περιφέρειές σας και να ενεργήσετε κατά την κρίση σας.

Το γεγονός ότι επελήφθησαν ήδη, εγκαίρως, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των Πρωτοδικείων Θεσσαλονίκης και Αθηνών και άσκησαν ποινικές διώξεις για περιστατικά θεμελιωτικά πλημμεληματικού χαρακτήρα αξιόποινων πράξεων, δεν σημαίνει ότι δεν καταλείπεται έδαφος και αφορμή για δική σας δικονομική παρέμβαση, εδραζόμενη στις ευρύτερες εξουσίες που σας δίνει ο νόμος από την προαναφερόμενη διάταξη του άρθρου 32 ΚΠΔ, προς το σκοπό ελέγχου και διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιόποινων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων αυτών από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις.

Σχετικώς να μας ενημερώσετε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ