Ερώτηση 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για την παρουσία στελεχών της ΝΔ στο Βίτσι

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό αναφορικά με την παρουσία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο Βίτσι.

«Εάν προτίθεται να διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τον βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια και να αποπέμψει τη διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, αποδοκιμάζοντας έτσι έμπρακτα τη συμμετοχή τους στην εμφυλιοπολεμική γιορτή μίσους στο Βίτσι» ρωτούν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή.

Οι ερωτώντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο κείμενο της ερώτησής τους, σημειώνουν πως «με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 241 της 6ης Νοεμβρίου 1981 (ΦΕΚ 328, τχ Α, 23-11-1981) καταργήθηκαν «όλες οι ‘επετειακές εκδηλώσεις’ του Εμφυλίου» και κυρίως ο εορτασμός της 29ης-30ης Αυγούστου σε Γράμμο-Βίτσι που διεξαγόταν κάθε χρόνο σε όλη τη μετεμφυλιακή περίοδο και την περίοδο της Επταετίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον μέχρι χτες βουλευτή της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο, καθώς και σχετικά δημοσιεύματα, ο βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας Ζήσης Τζηκαλάγιας παρέστη φέτος στον σχετικό εορτασμό, όπως και η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κ. Μαρία Αντωνίου, πρώην βουλευτής Καστοριάς για τη ΝΔ, παρά την επίσημη ιδιότητά της με την οποία εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα».

Επισημαίνοντας παράλληλα πως «η ‘γιορτή μίσους’, όπως αποκαλούνταν για χρόνια, την τελευταία δεκαετία έτυχε αναβάθμισης με πρωταγωνιστικό ρόλο της, καταδικασμένης σαν εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσής Αυγής και άλλων παραγόντων του ακροδεξιού και αντιδημοκρατικού χώρου, με μόνο σκοπό την ανακίνηση του εμφυλιοπολεμικού μίσους και τη νομιμοποίηση ακραίων αντιδραστικών ιδεολογιών και οργανώσεων».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here