Το ΣΑ της Ρωσίας εξετάζει περιστατικά εσκεμμένης διάδοσης του κορονοϊού από τρομοκράτες


Τρομοκράτες σε ορισμένες χώρες επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν φορείς του κορονοϊού για να διαδώσουν την πανδημία στον τοπικό πληθυσμό, εκτιμά ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Γιούρι Κόκοφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της ρωσικής κυβέρνησης «Ροσίσκαγια Γκαζιέτα».

«Τέτοιες ενέργειες, λόγου χάριν, έχουν αποκαλυφθεί από ινδικές μυστικές υπηρεσίες», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης σε παρόμοια περιστατικά, που έχουν καταγραφεί στην Τυνησία, όταν εξτρεμιστές εισχώρησαν σε στρατόπεδα με σκοπό να μολύνουν το στρατιωτικό προσωπικό.

Κατά τον Κόκοφ η σκόπιμη διάδοση του κορονοϊού με τη χρήση μέσων μαζικής συγκοινωνίας είναι πλέον σπανιότερη, καθώς συμβάλλουν σε αυτό τα μέτρα ασφαλείας σε δημόσιους χώρους και οι προβλεπόμενοι περιορισμοί για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε σημεία μεγάλων συγκεντρώσεων πολιτών και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ωστόσο, κατά τον Ρώσο αξιωματούχο τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν δραστηριοποιηθεί στο Διαδίκτυο και μέσω των κοινωνικών δικτύων επιχειρούν «να δυσφημίσουν τις ενέργειες των αρμόδιων τοπικών Αρχών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διαμορφώνοντας στον πληθυσμό διαθέσεις σύγχυσης και αβεβαιότητας».

Σύμφωνα μάλιστα με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δημοσκοπικές έρευνες στις ΗΠΑ «έδειξαν ότι κατά την επιβολή καθεστώτος αυτοαπομόνωσης, αυξάνεται η δημοτικότητα του εξτρεμιστικού περιεχομένου στο Διαδίκτυο και ειδικά μεταξύ των νέων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ