Η τέχνη του layering!


Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το layering ή για να το πούμε πιο απλά, το να φοράμε πολλά και διαφορετικά ρούχα το ένα πάνω στο άλλο. Δεν είναι εύκολη υπόθεση ούτε οι συνδυασμοί ούτε οι επιλογές, γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να μοιάζουμε σαν μία στρογγυλή… μπάλα! Ο μόνος τρόπος για να το αποφύγουμε είναι να μάθουμε μερικούς βασικούς κανόνες και να πειραματιστούμε…

Η φιλοσοφία του layering δεν είναι να φοράμε το ένα κομμάτι ρούχου πάνω από το άλλο. Και φυσικά, χρειάζεται μία μικρή τέχνη για να έχουμε ένα ενδιαφέρον και αρμονικό αποτέλεσμα. Θα δούμε μερικές βασικές γραμμές που χρειάζεται να έχετε υπόψη σας για επιτυχημένες εμφανίσεις και κομψή σιλουέτα, ακόμη και με πολλά «στρώματα» ρούχων!

Αναμείξτε το κλασικό με το μοντέρνο
Πολλές σκέφτονται ότι θα πρέπει να «κολλήσουν» με ένα είδος layering. Αλλά αυτό καταντά βαρετό και ανούσιο. Αν θέλετε να γίνεται «εξπέρ» του layering, συνιστούμε να σκεφτείτε έξω από τα καθιερωμένα και να συνδυάσετε δύο και απροσδόκητα πράγματα.

Εάν εργάζεστε σε γραφείο, σίγουρα φοράτε ένα κοστούμι ή ένα ταγιέρ σε μία σχετικά αυστηρή γραμμή. Συνδυάστε από πάνω ένα δερμάτινο μπουφάν. Αυτό θα ήταν απροσδόκητο, αλλά ο συνδυασμός της υφής και του χρώματος σίγουρα θα αρέσει ακόμη και στους… επιφυλακτικούς!

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το στιλ σας, συνδυάσετε αξεσουάρ, δηλαδή τσάντα, παπούτσια ή μαντίλι σε έντονα χρώματα.

Φορέστε δύο φορέματα
Το layering μας δεν περιορίζεται στον συνδυασμό σακάκι και παλτό. Μπορεί να σημαίνει να φορέσουμε δύο φορέματα το ένα πάνω από το άλλο! Μπορείτε να δοκιμάσετε να φορέσετε shirt dress και από πάνω ένα στενό ή σε ίσια γραμμή φόρεμα, αφήνοντας ένα μέρος του μέσα φορέματος να φαίνεται από κάτω.

Παίξτε με τα crop top
Λοιπόν, τα κοντά μπλουζάκια και τοπ δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι! Αντί να τα θάψετε στην ντουλάπα σας, φορέστε ένα crop top πάνω από παντελόνια ή μάξι φούστες σε συνδυασμό με ένα πουκάμισο με ανοιχτά τα κουμπιά ή με ένα πουλόβερ με αρκετά ανοιχτό ντεκολτέ σε σχήμα V.

Αυτή η απλή ιδέα, θα κάνει τον κορμό σας να φαίνεται πιο μακρύς και τελικά θα σας κάνει να φαίνεστε ψηλότερες.

Υιοθετήστε τα ζιβάγκο
Τίποτα δεν χαρίζει περισσότερη ζεστασιά μαζί με κομψότητα. Μπορείτε να συνδυάσετε ένα τέλειο κορμάκι ζιβάγκο και από πάνω ένα φαρδύ πουλόβερ με γυριστό λαιμό επίσης.

Μπορείτε να φορέσετε ένα στενό ζιβάγκο με παντελόνι, τζιν ή φούστα και από πάνω να συνδυάσετε μία μακριά ζακέτα με ένα κοντό σακάκι ή εναλλακτικά με ένα εξίσου μακρύ παλτό.

Μία άλλη πρόταση είναι να φορέσετε το ζιβάγκο σας και από πάνω ένα πιο φαρδύ μακρύ φόρεμα ή shirt dress και στη συνέχεια το παλτό σας.

Layering για καμπυλόγραμμες
Καλό είναι να γνωρίζετε τις αναλογίες σας και ποιες γραμμές λειτουργούν καλύτερα σε σας. Όλες θα πρέπει να γνωρίζουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους και τι πρέπει να τονίζουν.

Αν έχετε λοιπόν, καμπύλες είναι σημαντικό να τονισθεί η μέση, με άλλα λόγια όταν θέλετε να φορέσετε διαφορετικά ρούχα το ένα πάνω από το άλλο, φροντίστε να φορέσετε μία ζώνη.

Επίσης, λάβετε υπόψη σας το σημείο των ώμων, φορέστε ρούχα με πιο ευθείες γραμμές στους ώμους, ώστε να εξισορροπούν την τελική εικόνα. Είναι ωραίο να έχετε κατά νου την αναλογία της μέσης και των ώμων σας, ώστε να μπορείτε να φτιάξετε μία σιλουέτα σε σχήμα κλεψύδρας…

Αν είστε λεπτή με γεμάτο στήθος
Κι εδώ οι ώμοι είναι πραγματικά το σημείο που χρειάζεται προσοχή. Οι γυναίκες με πλούσιο στήθος πρέπει πάντα να το τονίζουν με τον σωστό τρόπο.

Για να δείχνετε κομψή και άνετη κάτι που εκπέμπει αυτοπεποίθηση, βεβαιωθείτε ότι έχετε ευθείες γραμμές στους ώμους, χωρίς να τονίζετε τη μέση. Προτιμήστε οτιδήποτε σε σχήμα V στο ντεκολτέ που αφήνουν ένα κομμάτι «γυμνού» αλλά χωρίς να είναι προκλητικά χυδαίο.

Αν είναι να επενδύσετε σε ένα κομμάτι για να πετύχετε ένα ωραίο layering, τι θα έπρεπε να είναι;

Σχεδόν όλοι οι στιλίστες και οι σχεδιαστές θα ομοφωνήσουν: Μία κάπα! Είναι ένα κομμάτι από τη μία διαχρονικό και από την άλλη η τελευταία λέξη της μόδας. Είναι πολύ σέξι, είναι ωραία, είναι κομψή, είναι ζεστή και πολύ ευκολοφόρετη. Δίνει πολλούς συνδυασμούς, αφήνει τα χέρια να κινούνται ελεύθερα και είναι το πιο εύκολο πανωφόρι στους συνδυασμούς.

Μερικές ακόμη ιδέες:
Συνδυάστε ένα δερμάτινο με ένα πουπουλένιο μπουφάν

Φορέστε «στρώματα» ντένιμ πάνω από ντένιμ, πάνω από ντένιμ…

Ταιριάξτε πιο βαριά με πιο ανάλαφρα υφάσματα μαζί: μαλλί, βαμβάκι, μετάξι, δέρμα

Το layering μπορεί να είναι μία πολύ δημιουργική διαδικασία: Φορέστε ένα μεταξωτό φόρεμα και από πάνω ένα φαρδύ πουλόβερ με χοντρή πλέξη και μπότες.

Λευκό πουκάμισο με ζιβάγκο, τζιν παντός είδους και παλτό ριγμένο στους ώμους σας. Μία διακριτική χρυσή αλυσίδα στον λαιμό θα προσθέσει την τελική πινελιά.

Ένα shirt dress και από πάνω μία κοντύτερη φούστα. Ένα πολύ δημοφιλές στιλ που είδαμε σε όλες τις εβδομάδες μόδας.

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε με το shirt dress είναι να φορέστε από πάνω ένα πουλόβερ και να το αφήσετε να φαίνεται σαν φούστα! Εύκολο;

Ένα δερμάτινο τζάκετ κάτω από το παλτό σας είναι ένας έξυπνος και ζεστός τρόπος layering.

Συνδυάστε ένα λεπτό μεταξωτό μαντίλι γύρω από τον λαιμό με μία μπλούζα ή λεπτό πουλόβερ με V και ένα φόρεμα-φάκελος.

Φορέστε ένα φαρδύ πουκάμισο το μισό μέσα και το μισό έξω από το παντελόνι, με ένα λεπτό πουλόβερ με V, σακάκι και από πάνω παλτό.

Ο συνδυασμός ενός λεπτού ζιβάγκο με ένα ανδρικού τύπου πουκάμισο και αλυσίδες διαφορετικών διαστάσεων.

Ένα πουλόβερ δεμένο γύρω από τη μέση σας και από πάνω ένα τζάκετ είναι ένας απλός τρόπος να προσθέσετε μία διαφορετική λεπτομέρεια χρώματος και υφών.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ