Μπανάνα μάσκα ομορφιάς: 3 DIY υπέροχες μάσκες ομορφιάς για λείο δέρμα


Κανένας δεν πιστεύει πραγματικά ότι η ανάμιξη μιας μπανάνας με μερικά συστατικά που έχουμε στην κουζίνα μας θα μπορούσε να είναι η απόλυτη λύση ομορφιάς σας. Η αλήθεια είναι ότι ισχύει. Τα πολλά οφέλη της μπανάνας για το δέρμα την καθιστούν ένα θαυμάσιο συστατικό που έχει τη  ικανότητα να κρατήσει την υγρασία της επιδερμίδας σας και ταυτόχρονα σας βοηθάει να επιτύχετε υγιές και άψογο δέρμα. Η μπανάνα πλούσια σε καροτίνη, βιταμίνες Ε, Β1, Β, C και κάλιο μπορεί να κάνει το δέρμα σας λαμπερό και νεανικό όταν χρησιμοποιείται στο πρόσωπο. Διαβάστε τις τρεις παρακάτω μάσκες ομορφιάς με μπανάνα και επωφεληθείτε.

  1. Μάσκα για σπυράκια, ουλές και κηλίδες

Παρασκευή: Λιώστε 1 μπανάνα, 1 κουταλάκι κουρκουμά και 1/3 φλιτζάνι γιαούρτι σε ένα μπολ και εφαρμόστε το για 15 λεπτά. Αυτή η μάσκα προσώπου βοηθά στην εξάλειψη των σπυριών και μειώνει τα σημάδια και τις κηλίδες που δημιουργεί η ακμή. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μάσκα μέχρι 3 φορές την εβδομάδα. Η μπανάνα αφαιρεί το λάδι, τη βρωμιά και τη βαθιά βρωμιά, ενώ οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του κουρκουμά βοηθούν στην καταστροφή των βακτηρίων και στην καταπολέμηση της ακμής. Καταπολεμήστε αυτό το πρόβλημα και αποκτήστε καθαρό δέρμα χωρίς ακμή χρησιμοποιώντας μάσκα προσώπου με μπανάνα και κουρκουμά.

  1. Μάσκα για σκούρες κηλίδες

Πολτοποιείτε μια μπανάνα και αναμίξτε τη με μια κουταλιά της σούπας λεμόνι και μέλι. Ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Κρατήστε τη μάσκα για 10 λεπτά και ξεπλύνετε. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μάσκα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για λαμπερό δέρμα. Η μπανάνα βοηθά στη φωτεινότητα των σκούρων κηλίδων και λευκαίνει τον τόνο του δέρματος. Το μέλι από την άλλη έχει καταπραϋντικές και επουλωτικές ιδιότητες στο δέρμα, ενώ η βιταμίνη C που έχει λεμόνι φωτίζει το δέρμα και τις μαύρες κηλίδες, δίνοντάς σας ομοιόμορφο τόνο. Όπως καταλαβαίνετε ο συνδυασμός και των τριών μπορεί να κάνει θαύματα.

  1. Μάσκα για λαμπερό δέρμα

Ανακατέψτε 1 μπανάνα με γάλα, μέλι και λίγες σταγόνες ροδόνερο σε μια λεία πάστα. Αφήστε το στο πρόσωπό σας για 15 λεπτά και ξεπλύνετε. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μάσκα μία ή δύο φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα. Το κάλιο και οι βιταμίνες Ε και C που υπάρχουν στην μπανάνα έχουν την δυνατότητα να προβάλουν ένα καθαρό και λαμπερό δέρμα. Το γάλα κάνει ελαφρά απολέπιση στο δέρμα και το ροδόνερο το κάνει πιο λαμπερό. Εάν ανησυχείτε για το θαμπό σας δέρμα, αυτή η μάσκα προσώπου είναι το μόνο που χρειάζεστε!

Δοκιμάστε τις και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα στην επιδερμίδα σας!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ