Γεωργιάδης: Νέα μέτρα εάν χρειαστεί για να αντιμετωπισθεί το κύμα ανατιμήσεων


«Αν χρειαστεί θα πάρουμε επιπλέον μέτρα, δε χρειάζεται πανικός», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα «φρενάρισμα» στις αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών και των αγαθών

Περαιτέρω μέτρα εάν κριθεί απαραίτητο, θα λάβει η κυβέρνηση για το κύμα ανατιμήσεων, το οποίο πλήττει τόσο την εγχώρια όσο και την παγκόσμια οικονομία, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό η ελληνική αγορά λειτουργεί «ρολόι» και δεν χρειάζεται πανικός, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν ελλείψεις στα ράφια όπως έχει συμβεί σε άλλες χώρες.

«Σύμφωνα με τη Eurostat και ο Σεπτέμβριος κατέταξε την Ελλάδα σε μια από τις τελευταίες σε πληθωρισμό χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα στην τρίτη από το τέλος. Έχουμε σε μέσο όρο πληθωρισμού και τον Σεπτέμβριο τα 2/3 του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά μας λειτουργεί σωστά και ακόμα η επιβάρυνση του καταναλωτή δεν είναι τόσο μεγάλη. Ο πληθωρισμός παραμένει αρνητικός» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης συμπληρώνοντας ότι και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το διαθέσιμο εισόδημα του ελληνικού νοικοκυριού το 2021 έχει αυξηθεί.

«Αν χρειαστεί θα πάρουμε επιπλέον μέτρα, δε χρειάζεται πανικός», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα «φρενάρισμα» στις αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών και των αγαθών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, γνωστοποίησε ότι κυβέρνηση έχει φτιάξει ειδικότερα μέτρα για να μην επιβαρυνθεί ο καταναλωτής, λόγω της παγκόσμιας κρίσης στην ενέργεια και της καθημερινής αύξησης των τιμών, που προκαλεί.

Τέλος ερωτηθείς σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνογαλλική συμφωνία, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για την αξιωματική αντιπολίτευση να επιτελέσει τον ρόλο της. «Θα είναι τραγικό για την Ελλάδα η αντιπολίτευση να καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία, γιατί θα είναι πολύ άσχημο για τους συμμάχους μας, τους Γάλλους, για τους εχθρούς μας, αλλά και για τους υπόλοιπους φίλους μας να φανεί ότι σε ένα τόσο κορυφαίας υποθέσεως για την ασφάλεια και το μέλλον της χώρας ζήτημα η ελληνική βουλή είναι διχασμένη. Δεν έχει σημασία τι θα κάνουν τα μικρότερα κόμματα, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να λείπει από αυτό το προσκλητήριο της ιστορίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι οι δικαιολογίες που έχει εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα είναι εξαιρετικά αδύναμες και ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ήταν υπέρ της συμφωνίας ως πρωθυπουργός, θέλει να παίξει τον ρόλο της κλασικής αντιπολίτευσης που λέει πάντα όχι σε ό,τι σημαντικό λέει η κυβέρνηση. «Τα εθνικά μας θέματα και η εθνική μας ασφάλεια δεν προσφέρονται για τέτοιου είδους μικροπολιτική. Ο κ. Τσίπρας κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος. Το λάθος δεν είναι μόνο ως προς την πατρίδα, αλλά είναι και πολιτικό λάθος, διότι η κοινή γνώμη θα του χρεώσει αυτό το όχι», συμπλήρωσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ