Αυτοφροντίδα νερό: Tips για να πίνετε αρκετό νερό μέσα στη μέρα


Για ορισμένους ανθρώπους μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να πίνουν νερό. Ωστόσο, αν αυτοί οι άνθρωποι όμως είναι ενεργοί ιδιαιτέρως τότε είναι ιδιαίτερα σημαντικό το νερό. Όταν κάποιος άνθρωπος είναι ιδιαίτερα δραστήριος το σώμα του χάνει νερό μέσω αναπνοής, της εφίδρωσης και της πέψης. Το περίεργο είναι ότι ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους δεν έχουν την αίσθηση της δίψας. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους υπάρχουν διάφορα tricks που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να παραμείνουν ενυδατωμένοι και γεμάτοι ενέργεια.

Βελτιώνοντας την σχέση σας με το νερό

  • Χρησιμοποιήστε κατεψυγμένα φρούτα αντί για παγάκια και εμποτίστε το νερό σας με γεύση προσθέτοντας φρούτα όπως μούρα, αγγούρια, λεμόνια και λάιμ. Καταψύξτε τα παγάκια με μούρα και προσθέστε τα στο νερό σας για να διατηρηθεί πολύ κρύο.
  • Αγοράστε ένα ειδικό μπουκάλι μόνο για εσάς με συγκεκριμένα λίτρα. Αγοράστε μικροσκοπικά μπουκάλια νερού που είναι εύκολο να τα κρατήσετε για να πιείτε.
  • Σχεδιάστε ένα πρόγραμμα ανταμοιβής για εσάς. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να πίνετε περισσότερο νερό. Μπορείτε για παράδειγμα να βάλετε σαν πρόγραμμα κάθε φορά που τελειώνετε ένα μπουκάλι νερό να τρώτε λίγα γραμμάρια σοκολάτας.
  • Μιλήστε με τους οικείους σας ή τους συμβίους σας και ζητήστε τους να σας θυμίζουν να πίνετε νερό.
  • Αγοράστε ένα μπουκάλι για νερό για το αμάξι, ένα για το σακίδιο. Κρατήστε ένα για το παιδί σας στο αυτοκίνητό σας, βάλτε ένα στο καθημερινό σας σακίδιο, πάρτε ένα για τα ταξίδια σας και ένα για το ψυγείο σας.
  • Ξεκινήστε δίαιτα με την βοήθεια διατροφολόγου. Σε μία δίαιτα η πρόταση «καταναλώστε 7 με 8 ποτήρια νερό ημερησίως» είναι

Να θυμάστε ότι καλό είναι να επιλέγετε νερό αντί για ροφήματα με ζάχαρη. Σκεφτείτε ότι αντικαθιστώντας το νερό με ένα ενεργειακό ποτό, θα προσλαμβάνετε ημερησίως περίπου 240 θερμίδες. Τα ποτά με ζάχαρη μπορεί να είναι ποτά φρούτων, ενεργειακά ποτά ακόμα και σόδα. Όταν βγείτε έξω για φαγητό επιλέξτε νερό αντί για κάποιο άλλο ποτό και έτσι εκτός από θερμίδες θα εξοικονομήσετε και χρήματα.

Η ποσότητα νερού που χρειάζεται ένας άνθρωπος ημερησίως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως:

  1. H ηλικία
  2. To βάρος
  3. Το φύλο
  4. Οι δραστηριότητες

Ο γενικός κανόνας λέει αυτό που λένε και οι διατροφολόγοι. Δηλαδή για να πάρει κάποιος άνθρωπος αρκετό νερό, πρέπει να πίνει τουλάχιστον 7 έως 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Φυσικά το συγκεκριμένο λαμβάνει ως δεδομένο ότι τρώτε παράλληλα τα φρούτα και τα λαχανικά που πρέπει μέσα στη μέρα. Εξάλλου πολλές τροφές όπως φρούτα, λαχανικά, σούπες και smoothies έχουν και αυτά μεγάλες ποσότητες νερού σε σχέση με άλλα τρόφιμα.

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ