Καιρός Πάτρα: Κακοκαιρία χτυπάει τη χώρα, στην Πάτρα βρέχει μετά από 4 μήνες


Η κακοκαιρία Αθηνά πλήττει τη χώρα, ξεκινώντας από την Κέρκυρα και τη Δυτική Ελλάδα. Στις επόμενες ώρες η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο, ενώ βροχές θα πέσουν σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ενδεικτικά, στην Πάτρα η βροχόπτωση θα είναι η πρώτη έπειτα από 4 ολόκληρους μήνες ξηρασίας. Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά και ο καιρός δείχνει τα δόντια του. Βαρομετρικό χαμηλό κινείται προς το Ιόνιο Πέλαγος, χτυπώντας ιδιαίτερα τη Δυτική Ελλάδα. Οι καιρικές συνθήκες από την κακοκαιρία Αθηνά θα εξαπλωθούν από τις βραδινές ώρες στην Αττική και η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και αύριο ολόκληρη την ημέρα και το Σάββατο.

Μέχρι πότε θα παραμείνει η κακοκαιρία στη χώρα

Ακόμη και την Κυριακή, αλλά και την ερχόμενη εβδομάδα, η θερμοκρασία θα παραμείνει παρόμοια. Αν και θα εξασθενήσει η κακοκαιρία με την ονομασία Αθηνά, εντούτοις ο άστατος καιρός μένει στη χώρα. Αναμένουμε θυελλώδεις ανέμους, καταιγίδες αλλά και χαλαζόπτωση. Πρόσκαιρα τα μποφόρ θα φτάσουν 9. Στην Αττική η Παρασκευή αποδεικνύεται η πιο δύσκολη ημέρα σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες. Πιο συγκεκριμένα, από τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες και το σκηνικό θα συνεχιστεί ολόκληρη την ημέρα. Ωστόσο, η θερμοκρασία δεν προβλέπεται να πέσει ιδιαίτερα χαμηλά. Παρά τα φαινόμενα που πρόκειται να εκδηλωθούν, η θερμοκρασία ενδέχεται να σκαρφαλώσει στους 22 με 23 βαθμούς.

Οι πολίτες προτείνεται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις που δεν είναι απαραίτητες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της έντασης των καιρικών φαινομένων. Στα μπαλκόνια και τις αυλές, καλό είναι να ασφαλίσετε οποιοδήποτε αντικείμενο ενδέχεται να φύγει από τη θέση τους. Εάν μπορούν να μετακινηθούν σε εσωτερικό χώρο, καλό είναι να το πράξουν. Διαφορετικά, φροντίστε να τα στερεώσετε κατάλληλα προς αποφυγή δυσάρεστων επιπτώσεων. Επιπλέον, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και ισχυρών ανέμων που αναμένονται στην επικράτεια, παραμείνετε προφυλαγμένοι. Για συνεχή ενημέρωση, μπορείτε πάντα να συμβουλεύεστε την Πολιτική Προστασία, αλλά και την Ελληνική Αστυνομία.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ