Μίνα Γκάγκα: Mε μονοψήφιο αριθμό παιδιών τα παιδικά πάρτι


Στο καθιερωμένο ραντεβού για την ενημέρωση σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού συμμετείχε και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα – Τι είπε για τα σχολεία και τα παιδικά πάρτι

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας για τα παιδικά πάρτι, τόνισε πως θα πρέπει να γίνονται με μονοψήφιο αριθμό παιδιών για να αποφευχθεί η διασπορά.

Όσον αφορά τα σχολεία, σημείωσε ότι προσπαθούμε να κάνουμε επιδημιολογική επιτήρηση σε αυτά.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν οι πολίτες άνω των 50 ετών το ραντεβού τους για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Παπαευαγγέλου: Δεν πετάμε τις μάσκες

Αύξηση των κρουσμάτων σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα παρατηρήθηκε σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Μικρή αύξηση κρουσμάτων παρατηρήθηκε και στην Αττική, ενώ τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια υπολογίζονται σε 20.000.

Η πληρότητα κλινών ΜΕΘ στην επικράτεια είναι στο 62%, ανέφερε επίσης και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και ειδικά τους ηλικιωμένους καθώς ένας στους 4 Έλληνες άνω των 80 ετών είναι ανεμβολίαστοι.

Η κ. Παπαευαγγέλου είπε πως η πορεία της πανδημίας στην επικράτεια είναι σταθερή, σημειώνοντας όμως ότι η μετάδοση αυξάνεται σε κλειστούς χώρους, εφιστώντας την προσοχή όλων.

Εξήγησε ότι ο συγχρωτισμός σε ένα περιβάλλον μόνο εμβολιασμένων ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μικρός. Ωστόσο είπε ότι η πανδημία δεν τέλειωσε, «δεν πετάμε τις μάσκες και δεν εφησυχάζουμε», τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ