Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Οι περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία «Αθηνά» την Παρασκευή


Πού θα εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα – Η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Βροχές και καταιγίδες μάς επιφυλάσσει ο καιρός μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, θα έχουμε πολύ άστατο καιρό στις περισσότερες δυτικές και ηπειρωτικές περιοχές, επισημαίνει ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης και προσθέτει:

Στα περισσότερα ηπειρωτικά, από την Πελοπόννησο, σχεδόν σε όλη τη Στερεά, κατά τόπους και στην Εύβοια, τη Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές.

Στην Ήπειρο τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες, ενώ, στη βόρεια Ελλάδα, πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα, κυρίως, αρχικά στα πιο ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και στην ανατολική Μακεδονία και τα δυτικότερα τμήματα της Θράκης. Στα πολύ-πολύ δυτικά τμήματα του νομού Χανίων, αναμένεται να ψιχαλίσει.

Από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής, ο καιρός θα παραμείνει άστατος στα δυτικά. Συννεφιές θα διέρχονται από τα δυτικά-νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά και θα δίνουν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στις δυτικές περιοχές.

Στην νοτιοανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προς το απόγευμα και θα πάρουν τοπικό χαρακτήρα. Τοπικές μπόρες θα έχουμε μέχρι και το απόγευμα στα βορειότερα τμήματα των Κυκλάδων και στις πολύ-πολύ δυτικές περιοχές της Κρήτης.

Στη βόρεια Ελλάδα και στα υπόλοιπα βορειοανατολικά, ο καιρός θα παραμείνει πιο βροχερός, με τις βροχές να παίρνουν πιο τοπικό χαρακτήρα. Περισσότερες θα είναι στη Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στην Πέλλα, την Πιερία, την Ημαθία και κατά τόπους σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονία και της Θράκης. Θα έχουν μέτρια ένταση και θα διατηρηθούν μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες. Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοανατολικά νησιωτικά, θαλάσσια, παραθαλάσσια τμήματα.

Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, στη βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα έχουμε βροχές, λίγο περισσότερες σε Πιερία και Ημαθία, πιο τοπικές στην υπόλοιπη χώρα. Στα δυτικά και κυρίως στις παράκτιες περιοχές της δυτικής Ελλάδας και στο Ιόνιο, θα βγάζει διάσπαρτες ώρες και τοπικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές, μέχρι και την ανατολική Πελοπόννησο, τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και πολύ μικρότερης διάρκειας και έντασης, ενώ μπόρες θα παραμείνουν στα βορειοανατολικά νησιωτικά τμήματα. Στον νότο αναμένεται απλώς να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά, κυρίως σε περιοχές των κεντρικών, δυτικών και βορείων Κυκλάδων.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ