Καιρός: Έρχεται βαρυχειμωνιά! – Το Αρκτικό «ζεστό σάντουιτς» που θα επηρεάσει όλη την Ευρώπη


Ανησυχία προκαλούν οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων για τον καιρό τον φετινό χειμώνα αφού το βάρος των νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο θα επιβαρυνθούν σημαντικά λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg αν και οι προβλέψεις είναι πρώιμες και τίποτα δεν είναι σίγουρο καθώς υπάρχει πληθώρα αλληλένδετων καιρικών μοτίβων και παραγόντων που καθορίζουν την τύχη του φετινού χειμώνα, όλες τους μοιράζονται μερικά κοινά χαρακτηριστικά που συνηγορούν στο γεγονός ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι βαρύς.

Το δημοσίευμα του Bloomberg.

Για παράδειγμα η εμφάνιση του φαινομένου «La Nina» θα μπορούσε να παγώσει τις βόρειες ΗΠΑ και να φέρει πιο ήπια κλίματα στον Νότο, ενώ άλλα μέρη του κόσμου θα παρουσιάσουν ξηρασία.

«Αναμένουμε ένα “ζεστό σάντουιτς” αυτή την περίοδο υπερθέρμανσης της Αρκτικής με έναν πιθανόν πολύ κρύο καιρό», δηλώνει στο Bloomberg ο διευθυντής μετεωρολογίας του Atmospheric G2, Τοντ Κρόφορντ. Αυτό μπορεί να σημαίνει ένα ασυνήθιστα ζεστό ξεκίνημα της σεζόν, στη συνέχεια μια κρύα περίοδο τον Ιανουάριο.

Το «La Nina» επηρεάζει και τα καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο, όντας δυνατό να παγώσει Ιαπωνία και Κορέα, αλλά επιφέροντας ξηρασία στη Βραζιλία και στην Αργεντινή και ξηραίνοντας τμήματα της Κίνας. Παράλληλα, μια ζώνη ανέμων που ονομάζεται πολική δίνη, περιστρέφεται στον Βόρειο Πόλο, κλειδώνοντας μέσα της τον κρύο αέρα. Εάν αυτή ξεφύγει από τα όρια της Αρκτικής, τμήματα της Ασίας, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής θα βιώσουν πολλαπλά ξεσπάσματα κακοκαιρίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ