Ο Ακάρ κάνει ξανά το «άσπρο-μαύρο»: Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση, δεν θα αποκτήσει ποτέ υπεροχή


Χουλουσί Ακάρ: Σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας με αφορμή την ψήφιση της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας

Στην προσφιλή στην Τουρκία τακτική της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας προσέφυγε την Πέμπτη εκ νέου ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ, με αφορμή την ψήφιση από την ελληνική Βουλή της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας.

Ο Χουλουσί Ακάρ, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι είναι Έλληνες πολιτικοί αυτοί που «με επιθετική ρητορική προσπαθούν να αυξήσουν την ένταση». Παράλληλα σε μια προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των Τούρκων μπροστά στη συμφωνία για αγορά φρεγατών Belh@rra που χαρακτηρίζονται από όλους ως game changer στο Αιγαίο, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας πρόσθεσε «πρέπει να ξέρουν ότι είναι μάταιο».

«Η Ελλάδα δεν θα αποκτήσει ποτέ υπεροχή σε βάρος της Τουρκίας» συνέχισε στο ίδιο μοτίβο ο κ. Ακάρ προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα με την προώθηση κάποιων χωρών (σ.σ. εννοεί τη Γαλλία) έχει προωθήσει την αγάπη στα εξοπλιστικά προγράμματα. Μάταιες προσπάθειες. Η ιστορία και οι αριθμοί δεν δείχνουν σε αυτή την κατεύθυνση».

Την ώρα, δε, που η οικονομία της Τουρκίας βρίσκεται σε πολύ δυσχερή κατάσταση ο κ. Ακάρ υποστήριξε ότι «οι Έλληνες έχουν χρέη και δυσκολεύουν την οικονομία με τις κινήσεις τους».

Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και στις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας σε βάρος του γαλλικού ερευνητικού Nautical Geo λέγοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε τις έρευνες όπως δεν το επιτρέψαμε ανατολικά της Κρήτης».

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε, τέλος, στην παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, στις Οινούσσες κάνοντας λόγο για «προκλητική άσκηση» και για «προβοκάτσια» που «πρέπει να τη δει όλος ο κόσμος» ενώ υποστήριξε ότι ήταν η ελληνική πλευρά που «έχασε πολλές φορές την ευκαιρία για διάλογο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ