Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Αθηνά τις επόμενες ώρες – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα


Καιρός: Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται να δοθεί στους νομούς Μαγνησίας, Λάρισας, Ημαθίας και Πιερίας, όπου οι βροχοπτώσεις εκτιμάται ότι θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η κακοκαιρία «Αθηνά» αναμένεται κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου 2021 να επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις της ημέρας εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική ηπειρωτική χώρα, στις Σποράδες, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και σε τμήματα της Εύβοιας. Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται να δοθεί στους νομούς Μαγνησίας, Λάρισας, Ημαθίας και Πιερίας, όπου οι βροχοπτώσεις εκτιμάται ότι θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη υετού (βροχές/καταιγίδες) έως τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Πτώσεις δέντρων σε οχήματα στη Θεσσαλονίκη

Συνολικά σε έξι σημεία όπου έπεσαν δέντρα από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στη Θεσσαλονίκη, κλήθηκαν να επιχειρήσουν κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα ξημερώματα.

Πρόκειται για τις οδούς, Ιασωνίδου, Παναγίας Φανερωμένης, στον δρόμο προς το “Φιλίππειο”, Αγίου Δημητρίου, Δωδεκανήσου και Κατσιμίδη. Μάλιστα, τρία από τα δέντρα έπεσαν πάνω σε Ι.Χ., χωρίς ωστόσο να προκληθούν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές στα οχήματα.

Άμεσα, σε όλα τα σημεία έσπευσαν συνολικά 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα της Πυροσβεστικής και απομάκρυναν τα πεσμένα δέντρα από τα Ι.Χ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ