Νίκος Οικονομόπουλος: «Είχα τρομερές κρίσεις πανικού. Έχω αγοραφοβία»


Ο Νίκος Οικονομόπουλος ήταν ο πρώτος καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου, στο πρώτο 2Night Show της τηλεοπτικής σεζόν. Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε στα πάθη που δεν έχει ως άνθρωπος και στο πως αυτό έγινε ο λόγος να αποκτήσει κρίσεις πανικού.

«Δεν είχα πάθη ποτέ στη ζωή μου. Θα μπορούσα να έχω πάρα πολλά. Δε πίνω, κάπνιζα, πλέον δε καπνίζω, έκοψα και το τσιγάρο λόγω της δουλειάς μου όχι της υγείας μου, έβαλα την υγεία μου σε δεύτερη μοίρα. Ήθελα να είμαι καλά εδώ, στη φωνή μου, το προσέχω πολύ το μουσικό μου αυτό όργανο. Χωρίς τη μουσική μου, χωρίς τη φωνή μου δε θα υπάρχω και το προσέχω πολύ. Δεν είχα πάθη και ξέσπασε στην υγεία μου το ότι δεν είχα πάθη. Το λεγόμενο αυτοάνοσο. Έπεσε η ψυχολογία μου πριν σχεδόν δυο χρόνια, δεν είχα διάθεση να πάω στη δουλειά … Πέρασα κρίσεις πανικού τις οποίες δεν έχω αποβάλλει εντελώς αλλά τις διαχειρίζομαι. Κρίσεις θυμού, φόβου, τρόμου… Έχω αγοραφοβία, δε μπορώ να είμαι σε κόσμο και να είμαι στριμωγμένος, καταπιέζομαι, νιώθω ότι κάτι θα συμβεί. Όταν είμαι σε μέρος με πολύ κόσμο βρίσκομαι πάντα κοντά σε πόρτα, επειδή γνωρίζω ότι είμαι κοντά σε πόρτα αυτό με ηρεμεί. Στο μαγαζί το ελέγχω, είμαι ο μπροστινός, ξέρω τι πρέπει να κάνω και τι όχι, ελέγχω τα πάντα. Έχω το χώρο μου και παρουσιάζω αυτό που θέλω, δε μου λέει κάποιος τι πρέπει να κάνω».

Στη συνέχεια ο γνωστός τραγουδιστής εξήγησε και το λόγο που δεν πηγαίνει συχνά στα μαγαζιά που εμφανίζονται συνάδελφοί του ζητώντας μάλιστα και συγγνώμη.

«Ίσως κάποιοι να με έχουν παρεξηγήσει για αυτή μου την αγοραφοβία. Είναι ένας λόγος που δε πάω και σε μαγαζιά που εμφανίζονται συνάδελφοι. Ζητάω χίλια συγγνώμη από τους συναδέλφους μου για αυτό, ζητάω συγγνώμη ταπεινά… Έχω πάει σε ψυχολόγο, έχω κάνει ψυχοθεραπεία. Στην ψυχοθεραπεία είσαι δυνατός από τη στιγμή που πηγαίνεις. Ο ψυχολόγος δε σου δίνει ποτέ την απάντηση που εσύ ζητάς. Αυτό που κάνει είναι να σου ξεκλειδώσει τα κουτάκια που εσύ έχεις φτιάξει στο μυαλό σου».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ