Ρωσία Covid-19: Νέο ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό την Παρασκευή


Ο καθημερινός αριθμός θανάτων λόγω κορωνοϊού σημείωσε νέο ρεκόρ στη Ρωσία σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου. Αυτό το ρεκόρ έρχεται ως απόρροια του αργού ποσοστού εμβολιασμού της χώρας, καθώς και της απροθυμίας της κυβέρνησης να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς. Η κρατική ομάδα εργασίας της Ρωσίας ανέφερε 936 νέους θανάτους την Παρασκευή. Πρόκειται για τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από την έναρξη της πανδημίας. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη ημέρα που οι καθημερινοί θάνατοι από την COVID-19 ξεπέρασαν τους 900.

Ρωσία: Διαγνώσεις και θάνατοι σε ανοδική πορεία

Η Ρωσία έχει ήδη τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών στην Ευρώπη στην πανδημία, δηλαδή πάνω από 214.000. Ο συντηρητικός τρόπος καταγραφής των θανάτων από την COVID-19 των αρχών υποδηλώνει ότι ο πραγματικός αριθμός θα μπορούσε να είναι ακόμη υψηλότερος. Την Παρασκευή η ειδική ομάδα της κυβέρνησης ανέφερε 27.246 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο αριθμός αυτός είναι λίγο μικρότερος από τον αριθμό της Πέμπτης των 27.550, ο οποίος ήταν ο υψηλότερος μέχρι στιγμής φέτος.

Μια απότομη αύξηση των λοιμώξεων και των θανάτων ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Τότε οι αρχές ξεκίνησαν να κατηγορούν την κυβέρνηση για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού. Από την Τρίτη, σχεδόν το 33% των 146 εκατομμυρίων ανθρώπων της Ρωσίας είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον κορονοϊό και το 29% ήταν πλήρως εμβολιασμένο. Αλλά το Κρεμλίνο απέσυρε την ιδέα της επιβολής ενός νέου αποκλεισμού σε εθνικό επίπεδο. Αντ’ αυτού αντέδρασε αναθέτοντας την εξουσία για την ενίσχυση των περιορισμών στις περιφερειακές αρχές. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, η ζωή παραμένει σε μεγάλο βαθμό φυσιολογική.

Οι ρυθμοί έχουν επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, με τις επιχειρήσεις να λειτουργούν ως συνήθως και τις εντολές μάσκας να εφαρμόζονται χαλαρά. Ορισμένες περιοχές έχουν περιορισμένη συμμετοχή σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις. Εκτός από αυτό, περιορίζουν την πρόσβαση σε θέατρα, εστιατόρια και άλλα μέρη σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί, καθώς και σε άτομα που πρόσφατα ανάρρωσαν από COVID-19 ή που βρέθηκαν αρνητικά σε τεστ τις προηγούμενες 72 ώρες. Οι επικριτές της κυβέρνησης υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι αυτά τα μέτρα δεν αρκούν για να σταματήσουν το κύμα που έχει ξεκινήσει.

Σε ορισμένες περιοχές, το τεράστιο αλλά και υπερχρηματοδοτούμενο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ρωσίας έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια ότι έχει κατακλυστεί από το ξέσπασμα. Συνολικά, η ομάδα εργασίας της Ρωσίας έχει καταγράψει πάνω από 7,7 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και 214.485 θανάτους. Ωστόσο, οι εκθέσεις της κρατικής στατιστικής υπηρεσίας της Ρωσίας Rosstat που αναφέρουν ότι οι θάνατοι που συνδέονται με τον κορονοϊό αναδρομικά αποκαλύπτουν σημαντικά υψηλότερους αριθμούς θνησιμότητας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ