Λάρισα: Ντύνουν τα δέντρα με μπουφάν για καλό σκοπό


Τις τελευταίες μέρες, στη Λάρισα έχει ξεκινήσει μια πρωτότυπη και συγκινητική δράση. Η διεύθυνση του σχολείου 2ης Ευκαιρίας των Φυλακών Λάρισας κάλεσε τους κατοίκους μέσω Facebook να ντύσουν τα δέντρα με μπουφάν.

Το σχολείο καλεί τους Λαρισαίους να αφήσουν στα δέντρα παλτά ή μπουφάν που δεν χρειάζονται, καρφιτσώνοντας πάνω τους κι ένα γραμμένο σημείωμα που να λέει «φόρεσέ το», αλλά και το μέγεθος του ρούχου για τους αστέγους και για όσους δεν έχουν να ντυθούν ζεστά κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Η δράση έχει σκοπό να βοηθήσει τις ευπαθείς ομάδες πολιτών. Το μήνυμα της πρωτοβουλίας που έχει κάνει το γύρo του διαδικτύου και συγκινεί είναι:

«Τώρα που αρχίζουν τα κρύα, ας ακολουθήσουμε μια καλή πρακτική: ας ντύσουμε τα δένδρα με παλτά ή μπουφάν που δεν χρειαζόμαστε γράφοντας το σημείωμα «φόρεσέ το» καθώς και το μέγεθος του ρούχου γι’ αυτούς που δεν έχουν να ντυθούν στο κρύο. (Δίνουμε έτσι ένα μήνυμα ότι κανείς δεν είναι μόνος στο κρύο).Τα υπόλοιπα ρούχα τα πάμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Μανωλάκη) ή τα ρίχνουμε στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης ρούχων στις πλατείες, μέρος των οποίων επιστρέφει σ’ αυτούς που τα έχουν ανάγκη».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ