Εμβολιασμοί Covid-19: 9χρονη στη δοκιμή εμβολίου της Moderna

Εμβολιασμοί Covid-19: Το παιδί, Althea Madden από το Κεντάκι, είπε ότι δεν ένιωσε πόνο μετά τις ενέσεις είτε εμβολίου είτε εικονικού φαρμάκου Πάνω από 13.000 παιδιά σε όλη τη χώρα έχουν εγγραφεί στη δοκιμή για το εμβόλιο COVID-19 της Moderna, συμπεριλαμβανομένης της 9χρονης Althea Madden από το Κεντάκι. “Οι επισκέψεις μου ήταν πολύ απλές όπως είπε ο πατέρας μου … μια απλή βολή, μια αιμοληψία”, δήλωσε η Althea στο τοπικό δίκτυο WYMT.

Ο πατέρας της Althea, ο Δρ Jared Madden, ειδικός οστεοπαθητικός από το Μάντσεστερ και η μητέρα της Kerri, πήραν την απόφαση να εμβολιάσουν τη μικρότερη κόρη τους μέσω της δοκιμής σε μια προσπάθεια να την προστατεύσουν, να βοηθήσουν στην ερευνητική προσπάθεια και να ενθαρρύνουν άλλους ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Άλλες οικογένειες “μπορεί να μη γνωρίζουν ιολογία, μπορεί να μην γνωρίζουν ανοσολογία αλλά γνωρίζουν ότι το παιδί του Δρ Madden το είχε”, είπε ο Jared για το εμβόλιο. «Δεν έχω κάτι να κερδίσω, και αν η κόρη μου μπορεί να το κάνει, το ίδιο μπορεί να κάνει και ένα άλλο παιδί». Η Moderna χορηγεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 12 ετών στο πλαίσιο μιας μελέτης Φάσης 2/3 που ονομάζεται KidCOVE.

Το εμβόλιο, το οποίο έχει ήδη λάβει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ, είναι προς το παρόν εγκεκριμένο μόνο για ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η εταιρεία αναμένει στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα της λήψης στα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών στα τέλη του φθινοπώρου ή στις αρχές του χειμώνα, ανέφερε το Insider. Η Althea εμβολιάστηκε σε παιδιατρικό γραφείο στο Lexington, ανέφερε το WYMT. Ο Δρ George Fuchs, ο βασικός ερευνητής για μια μελέτη ασφάλειας της Moderna στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, αποκάλεσε τους νεαρούς συμμετέχοντες στη δοκιμή εμπνευσμένους. «Τα παιδιά είναι πραγματικά ήρωες και οι γονείς επίσης, είναι ξεκάθαρο να περιγράψω πόσο νόημα έχει αυτό», είπε ο Fuchs.

Η Althea έλαβε δύο ενέσεις το καλοκαίρι και έχει υποβληθεί σε εξετάσεις αίματος για να μετρήσει τα επίπεδα των αντισωμάτων της. Σύντομα, θα μάθει αν έλαβε το εμβόλιο ή το εικονικό φάρμακο, σύμφωνα με τοπικές αναφορές. “Δεν πονάει. Ήμουν εντάξει αφού έκανα τον εμβολιασμό και δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθώ”, είπε στο WYMT.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here