Λος Άντζελες: Η παραγγελία του Νοεμβρίου θα απαιτήσει απόδειξη εμβολιασμού για είσοδο σε εσωτερικούς χώρους

Λος Άντζελες: Η παραγγελία του Νοεμβρίου θα απαιτήσει απόδειξη εμβολιασμού για είσοδο σε εσωτερικό εστιατόριο, γυμναστήριο, εμπορικό κέντρο, χώρο ψυχαγωγίας ή εγκατάσταση προσωπικής φροντίδας Μια υγειονομική εντολή του Λος Άντζελες που απαιτούσε απόδειξη εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού ή αρνητικό τεστ τέθηκε σε ισχύ αργά την Πέμπτη για θαμώνες σε εσωτερικά μπαρ, οινοποιεία, ζυθοποιίες, νυχτερινά κέντρα και σαλόνια.

Οι πελάτες και οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι τουλάχιστον μερικώς εμβολιασμένοι και θα πρέπει να έχουν τη δεύτερη δόση τους έως τις 4 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το FOX 11 του Λος Άντζελες. “Για όσους συχνάζουν σε αυτά τα μαγαζιά και δεν έχετε εμβολιαστεί ακόμη, πρέπει να ξεκινήσετε τώρα, ώστε να έχετε τη δεύτερη δόση σας εγκαίρως για να τηρήσετε την προθεσμία της 4ης Νοεμβρίου”, δήλωσε η διευθύντρια δημόσιας υγείας της Κομητείας του Los Angeles Barbara είπε ο Ferrer αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Η παραγγελία δεν ισχύει για εξωτερικά εστιατόρια ή υπαίθριους χώρους, αν και οι συμμετέχοντες σε υπαίθριες εκδηλώσεις με περισσότερα από 10.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αθλητικών εκδηλώσεων, θεματικών πάρκων και συναυλιών, πρέπει επίσης να επιδεικνύουν απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ. «Ο εμβολιασμός περισσότερων ατόμων είναι η μόνη μας διέξοδος από αυτήν την πανδημία και πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να συνεχίσουμε να αυξάνουμε αυτούς τους αριθμούς», δήλωσε ο δήμαρχος του Λος Άντζελες, Έρικ Γκαρσέτι.

“Αυτοί οι νέοι κανόνες θα ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους να κάνουν τις προσπάθειες και θα κάνουν τις επιχειρήσεις ασφαλέστερες για τους εργαζόμενους και τους πελάτες – έτσι ώστε να σώσουμε περισσότερες ζωές, να προστατεύσουμε καλύτερα τους ευάλωτους και να κάνουμε τις κοινότητές μας ακόμη πιο ασφαλείς καθώς παλεύουμε με αυτήν την πανδημία”. Σύμφωνα με την FOX 11, μια παραγγελία πόλης που θα τεθεί σε ισχύ τον Νοέμβριο θα απαιτήσει από οποιονδήποτε εισέρχεται σε εσωτερικό εστιατόριο, γυμναστήριο, εμπορικό κέντρο, χώρο ψυχαγωγίας ή χώρο προσωπικής φροντίδας κάρτα εμβολιασμού για την COVID-19.

Η εντολή ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίθηκε από τον Garcetti αυτήν την εβδομάδα, ανέφεραν οι Times. Είναι μια από τις πιο αυστηρές εντολές εμβολίου στη χώρα, σύμφωνα με το FOX 11.

Πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο έχουν επίσης αυστηρές παραγγελίες για εμβόλια. Τα μέλη του Συμβουλίου του Λος Άντζελες, Joe Buscaino και John Lee, αντιτάχθηκαν στο μέτρο. Ο Λι το χαρακτήρισε «τιμωρητικό για τις επιχειρήσεις», οι οποίες μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμα για παραβίαση των κανόνων. “Η βοήθεια των οργανισμών και των επιχειρήσεων να συμμορφωθούν με τις στοχευμένες απαιτήσεις εμβολιασμού τους επόμενους μήνες είναι ένα επίκεντρο για τη δημόσια υγεία”, δήλωσε ο Ferrer, σύμφωνα με το FOX 11.

“Είμαστε ευγνώμονες για τις συνεργασίες μας με επιχειρήσεις και πόλεις για την προώθηση της ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους. Πρέπει να συνεργαστούμε για να βελτιώσουμε την κάλυψη του εμβολιασμού μέχρι να φτάσουμε σε ένα επίπεδο εμβολιασμού τόσο υψηλό ώστε ο ιός, ή μια νέα παραλλαγή του ιού, να έχει πρόβλημα να αποκτήσει έλξη. Τα εκατομμύρια των ατόμων που παραμένουν ανεμβολίαστα δυστυχώς αντιπροσωπεύουν ευκαιρίες μετάδοσης του ιού και μετάλλαξη.” Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, το 78% των κατοίκων του Los Angeles ηλικίας 12 ετών και άνω είχαν τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, ανέφερε το FOX 11.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κομητεία έχει αναφέρει 14 θανάτους την ημέρα από τον ιό, κατά μέσο όρο, παρόλο που οι αριθμοί θανάτων και νοσηλείας έχουν πέσει κατά περίπου 50% από τα τέλη Αυγούστου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here