Ερωτικές ταινίες: 5 λόγοι για να αναθεωρήσετε την σχέση σας με την παρακολούθησή τους

Στο διαδίκτυο, είναι ευκολότερο να διαβάσετε γιατί πρέπει να εγκαταλείψετε το πορνό ή γιατί καταστρέφει τα παιδιά, τις σχέσεις και τη ζωή μας, παρά να διαβάσετε για πιθανά οφέλη της πορνογραφίας. Στην πραγματικότητα, η πορνογραφία έχει εκπληκτικά οφέλη. Αν και φυσικά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως ο εθισμός στο πορνό είναι πραγματικός, αξίζει να συζητήσουμε τα οφέλη του.

Ερωτικό περιεχόμενο: Πιθανά οφέλη

  • Είναι υγιές: Η πορνογραφία δεν προκαλεί αμετάκλητη βλάβη στον εγκέφαλο ή τη σεξουαλική σας ζωή. Σε μια μελέτη από το 2008, δύο Δανοί ερευνητές Gert Hald και Neil Malamuth κατέληξαν ότι η πορνογραφία δεν είχε αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική ή στην σωματική υγεία. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές βρήκαν μια θετική συσχέτιση μεταξύ της προβολής πορνογραφίας και της αυξημένης σεξουαλικής ικανοποίησης.
  • Ανακουφίζει από το άγχος: Η ζωή μπορεί να είναι αγχωτική. Ακριβώς όπως και το σεξ, το πορνό μειώνει επίσης το άγχος. Όταν είστε αγχωμένοι, ο εγκέφαλός σας απελευθερώνει κορτιζόλη που εμποδίζει την επίλυση προβλημάτων και την ικανότητα να σκέφτεστε καθαρά. Σε μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, οι άνδρες που ξεφύλλισαν φωτογραφίες γυμνών γυναικών μείωσαν την κορτιζόλη τους στα μισά και τα πήγαν πολύ καλύτερα σε ένα μαθηματικό τεστ.
  • Θα μπορούσε να ωφελήσει την σχέση σας: Η παρακολούθηση πορνό με τον σύντροφό σας μπορεί να ανοίξει το μυαλό σας σε νέες σεξουαλικές δυνατότητες. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη στις σεξουαλικές μας προτιμήσεις. Όταν και οι δύο έχουν σεξουαλική εμπιστοσύνη στη σχέση τους, είναι πιθανότατα πιο αφοσιωμένοι και λιγότερο πιθανό να φύγουν.

 

 

  • Η παρακολούθηση πορνό μπορεί να μειώσει τις επιθετικές τάσεις: Ο θυμός μας κάνει να κάνουμε πράγματα που συνήθως δεν θα κάναμε. Εάν το πορνό μειώνει το άγχος, θα πρέπει επίσης να υπάρχει συσχέτιση για τη μείωση της επιθετικότητας. Σε αντίθεση με την πεποίθηση ότι η πορνογραφία προκαλεί σεξιστικές συμπεριφορές ή προωθεί βίαια εγκλήματα, η παρακολούθηση πορνό μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει την πιθανότητα να διαπράξει κάποιος σεξουαλικό έγκλημα. Είναι μια αμφιλεγόμενη ιδέα, μια που έχει ερευνηθεί πολύ και μια δημοφιλής μελέτη στα Αρχεία Σεξουαλικής Συμπεριφοράς διαπίστωσε ότι η παρακολούθηση πορνογραφίας προσφέρει ένα ασφαλές μέρος για να εκφράσει κάποιος σεξουαλικές, αποκλίνουσες επιθυμίες.
  • Μπορεί να αυξήσει τη λίμπιντο: Μια μελέτη του 2015 που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια διαπίστωσε μια θετική συσχέτιση μεταξύ πορνό και σεξουαλικής ορμής ενός άνδρα. Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου ζήτησαν από 280 άνδρες να καταγράψουν την εμπειρία προβολής πορνό, παρακολουθώντας τη λίμπιντό τους. Έτσι ήθελαν να διαπιστώσουν εάν η παρακολούθηση σεξουαλικών ερεθισμάτων σχετίζεται με το πώς κάποιος ανταποκρίνεται στις σεξουαλικές εξελίξεις στην κρεβατοκάμαρα. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που παρακολουθούσαν περισσότερες από δύο ώρες πορνό είχαν μεγαλύτερη επιθυμία για σεξ.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here